Mešanje pudera s vodom je novi TikTok trend, a da li zaista ima efekta?

by | 14 jula, 2022
Mešanje pudera s vodom

Mešanje pudera s vodom novi je trend u bjuti rutini koju isprobava sve veći broj TikTokerki. Mi smo istraživali ima li ovaj ritual smisla kada je mejkap u pitanju.

Ako je verovati mejkap umetnicama na TikToku, izgleda da je vreme da razmislimo o načinu na koji nanosimo tečni puder. Naime, na ovoj mreži smo već otkrili brojne efikasne trikove kada je mejkap svet u pitanju, a najnoviji navodno pomaže da podloga na licu bude postojanija i sjajnija. Evo o čemu se radi.

Mešanje pudera s vodom

Ovaj bjuti trik postao je popularan zahvaljujući tvrdnjama da mešanjem tečnog pudera s vodom dobijamu postojaniju i bogatiju podlogu na licu.

Trend funkcioniše tako što potrebnu količinu pudera dodajemo u čašu vode, a zatim ovu mešavinu nanosimo na lice. Uz pomoć bjuti blendera, podloga se utapkava na lice, a zatim papirnim ubrusom skuplja se višak podloge s kože. Ono što su TikTokerke dokazale jeste da koža na ovaj način upija više proizvoda te vrlo malo pudera ostaje na samom ubrusu.

Na ovaj način, koža izgleda svežije, a puder je bogatiji i sjajniji.

Da li je ovaj trend efikasan?

Mejkap eksperti kažu da ukoliko puder sadrži vodu, mešanjem s dodatnom vodom, koža neće biti i dodatno hidrirana tokom dana. Iako će sam puder delovati nežnije i lakše na koži, voda će tokom dana ispariti a koža će se brže sušiti.

Isto tako, tečn9i puderi na bazi ulja i/ili silikona se neće rastopiti u vodi, a samim tim, puder će se teže nanositi ukoliko se pomeša s vodom. Samim tim, ceo look neće biti savršen kako se tvrdi na TikToku.

Iako vas niko ne sprečava da isprobate ovaj trik, za sjajniji izgled kože efektivnije rešenje jeste da pre nanošenja tečnog pudera koristite serum ili hidratantnu kremu. Isto tako, koristite proizvode za negu lica na bazi hijaluronske kiseline ili glicerina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by steph hui🦋 (@stxph.h)

Lepota i zdravljeProstock-Studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.