Pedikir kod kuće: Kako da stopala budu sređena tokom cele letnje sezone?

Iskoristite slobodan dan i uradite pedikir kod kuće, te spremne uđite u leto!

by | 18 jula, 2022
pedikir kod kuće

Pedikir kod kuće je idealan način da posvetite vreme sebi, a pored toga ćete i uštedeti novac.

Svako od nas leti posebnu pažnju posvećuje nezi i izgledu stopala, što i ne čudi, jer smo uglavnom bosi, te je i veći fokus na našim prstićimima na nogama.

Odlazak kod pedikira može biti skup, a nemamo uvek baš ni puno vremena. Uz sve to, profesionalni pedikir, prema savetima, potrebno je raditi jednom mesečno.

Ukoliko želite stopala kao iz salona, pratite ove korake u nastavku i spremno zakoračite u leto.

Pedikir kod kuće

Korak 1: Neophodne alatke

Spremite sve što vam je potrebno: grickalica za nokte, turpija, turpija za pete, skidač laka za nokte i lak za nokte, vata.

Korak 2: Pripremite „teren“

Osmislite gde ćete raditi pedikir. Noge, pre tretmana, potopite u lavor u koji možete dodati mirišljavu so i nekoliko kapi esencijalnog ulja.

Savet plus: Ukoliko imate pigmentaciju na noktima, u vodu dodajte malo sode bikarbone ili sirćeta.

Pre nego što potpopite stopala u vodu, skinite stari lak s noktiju. Ukoliko primetite pigmentaciju, četkom za stopala (ili starom četkicom za zube) oribajte noktnu ploču.

Korak 3: Pedikir kod kuće i oblikovanje noktiju

Nokte na nogama secite grickalicom za nokte. Imajte na umu da nokte sečete ravno, kako biste sprečili urastanje. Dezinfikujte turpiju pa oblikujte nokte, nakon sečenja. Uglove noktiju takođe očistite.

Korak 4: Ogrubele pete

Nakon sređivanja noktića, pređite na ogrubele delove stopala. Turpijom za pete prolazite kroz ogrubele delove, a s vremena na vreme prstima proveravajte da li je i dalje koža zadebljala. Agresivno i predugo turpijanje može da ukloni i mekani sloj kože i možete se povrediti.

Korak 4: Final touch

Nakon što ste sredili noktiće i pete, peškirom dobro obrišite stopala. Tek kada su sasvim suva, nanesite lak za nokte, a zatim i zaštitni, providni sloj. Nakon što se noktići na nogama osuše, namažite stopala hidratantnom kremom ili uljem.

 

lepotaizdravlje.rs NikiLitov/iStock/Getty Images Plus via Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.