Pet trikova kako da vam manikir traje što duže

by | 14 oktobra, 2015
Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Autorka teksta: Aleksandra Dimitrijević

Svi znamo da su negovane ruke i lepi nokti odraz ne samo lične higijene već i statusni simbol na osnovu kojih mnogi donose sud o nama. Međutim, većina dama brigu o noktima retko prepušta stručnim licima, i često same sređujemo svoje prstiće. Zato se i dogodi da samo nekoliko dana nakon nanošenja laka naš manikir više nije savršen. Srećom, utehu možete naći u preventivnim merama i trikovima koji će vam pomoći da vaš manikir traje što duže.

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

Čisti nokti su srećni nokti
Kao i u svemu, dobra osnova je ključ za očuvanje vašeg manikira. Nije dovoljan samo kvalitetan lak već treba krenuti od negovanih zanoktica i noktiju. Međutim, sređivanje zanoktica neposredno pre lakiranja može umanjiti trajnost laka na vašim noktima. Naime, ulja i losioni koja koristimo za zanoktice kao i za jačanje noktiju mogu dovesti do bržeg ljuštenja laka. Zato, lakirajte samo potpuno čiste i suve nokte.

Još trikova potražite na sledećim stranicama…

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Čuvati na hladnom
Možda vam ovaj savet izgleda zastareo, ali još uvek deluje! Visoke temperature razređuju sastav lakova i čine ih težim za nanošenje. Zato u vrelim letnjim danima čuvajte svoje lakove u frižideru jer će vam to omogućiti ravnomernije nanošenje i pomoći da vaš manikir traje duže.

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Za sve je potrebno vreme
Možda zvuči glupo, ali razmislite pre nego krenete da sređujete svoje nokte, koliko zapravo imate vremena da se posvetite tom poslu. Mnoge dame neposredno pred zabavu ili pred odlazak na posao lakiraju nokte, dok druge to rade pred odlazak na spavanje pa ih neretko ujutru iznenade neuredni nokti i mrlje od laka na posteljini. Potrudite se da nakon lakiranja ostavite dovoljno vremena za sušenje pre nego što nokte izložite bilo kakvom spoljašnjem uticaju.

Pogledajte i… Kako da osušite lak na noktima za samo jedan minut?

Foto: Pixabay/Free images

Foto: Pixabay/Free images

Ne zaboravite top coat
Top coat ili kako se kod nas zove nadlak daje savršen finiš vašem manikiru. Ovaj završni sloj pruža sjaj, istovremeno fiksirajući lak čime omogućava njegovu postojanost na noktima. Dodatni trik: Da biste izbegle krzanje laka nakon nekoliko dana ponovo premažite top coat u tankom sloju.

Pogledajte i… Budite IN: Popularni jesenji trendovi na noktima

hand cream

hand cream

Krema za ruke
Kreme za ruke i nokte ne samo da neguju vaše ruke, već nokte čine čvršćim sprečavajući listanje, pa samim tim i oštećivanje manikira. Krema bogata vitaminima neka postane deo vašeg rituala uređivanja noktiju jer sprečava isušivanje kože i samih noktiju.

Pogledajte i… DIY: Spasite polomljeni nokat kesicom čaja

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.