Povratak crnog karmina: Evo kako ga nositi ove sezone (plus pravila nanošenja)!

by | 22 jula, 2022
povratak crnog karmina

Za povratak crnog karmina možemo da zahvalimo pevačici Jade Thirlwall, a kako ga sve možemo nositi, otkrivamo vam u nastavku.

Crni karmin je bio na lošem glasu prethodnih godina. Najčešće je povezivan s gotskim stilom, a nijansa je bila i više nego mejknstrim.

Dame koje pak vole da usne oboje u nešto tamnije nijanse, rađe prisežu bojama trule višnje, crnog vina i ljubičastim tonovima. Crni karmin je nekako i dalje tabu nijansa.

Ipak, crni karmin daje nivo sofisticiranosti i odvažnosti celom mejkap looku, naravno ukoliko znamo kako da ga nosimo.

Povratak crnog karmina

I dok je ova nijansa nezasluženo gurana sa strane svih ovih godina, tek poneko osmelio se da isproba crni karmin. A prva među njima bila je pevačica Jade Thirlwall, bivša članica grupe „Little Mix“.

Zahvaljujući njoj zapravo, shvatili smo svu jačinu i lepotu ove nijanse karmina. A onda smo odlučili da malo konsultujemo i društvene mreže. Stoga, u nastavku pogledajte naše favorite kada je mejkap s crnim karminom u pitanju. Neka vam naš izbor posluži kao ultimativna inspiracija.

Pravila nanošenja crnog karmina

Ipak, pre nego što pogledate naše favorite, na čas ćemo vas podsetiti na pravila kako da nanosite ovu nijansu karmina i da izgledate besprekorno.

  1. Pre svega, važno je pronaći nijansu koja odgovara vašem tonu kože. Tamnija koža zahteva mešavinu crnih i bordo nijansi, dok svetlijoj koži bolje pristaju crvenkastiji tonovi.
  2. Za tako bogatu boju, potrebno je pripremiti usne. Pre nanošenja tamnog karmina, na usne nanesite puder, a zatim ih uokvirite crnom olovkom. Tek onda nanosite karmin, veoma polako i precizno. Za kraj, možete naneti malo sjaja za usne.
  3. Tamni karmin zahteva nežniji ostatak mejkapa. Na oči nanosite toplije boje (poput ružičaste, zlatne, zemljani tonovi), a neka rumenilo bude boje breskve (koje svima pristaje).

Ideje za mejkap sa crvenim karminom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@azaharamakeup)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@raquelp.makeup)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rene Ferreira (@rene_ultimateglamour)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jacinta rose allen™️ (@rosebees_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by make it happen br (@makeithappenbr)

Lepota i zdravljeJamie McCarthy / Staff via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.