Dip powder manikir: Saznajte sve o tehnici koja zamenuje čuveni shell lak!

by | oktobar 7, 2022
Dip powder manikir

Dip powder manikir („nokti u prahu“) brzo dobija na popularnosti i spreman je da preuzme prvo mesto, stavljajući uobičajeni shell lak po strani. A evo šta treba da znate o  ovom novom manikir trendu.

Beauty industrija nas dosledno raduje novim trendovima – tako da nikada ne prestajemo da se čudimo što u svetu lepote još uvek ima toliko neistraženih oblasti. U poslednjih nekoliko godina, devojke su sve više počele da dolaze u salone na manikir u prahu – novonastalu zamenu za standardni shell lak. A evo o čemu se radi.

Dip powder manikir

U stvari, „duboki“ puder za nokte nije nikakva novost: korišćen je još 80-ih godina prošlog veka, ali ne tako aktivno kao sada. Preživeo je mnoga ponovna pokretanja i nadogradnje, a ipak je čekao svoju eru.

Koja je razlika između manikira u prahu i shell laka?

Kao i svaki gel lak, shell lak se polimerizuje pod uticajem zračenja specijalnih ultraljubičastih lampi, a ovaj proces ima svoje negativne posledice. Nakon takvog premaza, nokti postaju tanji i gube svoj prezentabilni izgled. Proces izrade manikira može biti problematičan za alergičare zbog jakog mirisa laka. Takođe je teško da to radimo sami zbog posebnosti nanošenja, sušenja i uklanjanja, stoga, često za manikir sa shell lakom, morate kontaktirati specijaliste. Upravo zbog ovih poteškoća na tržištu lepote se pojavila alternativa gel lakovima – manikir u prahu.

Manikir u prahu je posebna tehnika koja je postala široko rasprostranjena zahvaljujući Instagramu. Suština njegovog stvaranja je sledeća: prvo manikirka pravi nokte u tehnici koju odabere klijent, nanosi bazu i svaki prst spušta u teglu pudera odabrane nijanse, a zatim uklanja višak četkom. Ova proces se ponavlja tri puta, nakon čega se nanosi završni premaz. U proseku, manikir u prahu traje 1,5 sata. A koje prednosti ima?

Dip powder manikir- prednosti

Ne šteti noktima

Shell lak je „zalemljen“ na pločicu za nokte, povređujući je izlaganjem visokim temperaturama. Nakon takvog manikira, nokti izgledaju tanko i beživotno. Prilikom kreiranja manikira u prahu ne koriste se lampe za zračenje ili bilo koji drugi toplotni efekat, tako da se ne šteti noktima.

Šta treba da znate pre prvog odlaska na gel lak?

Dodatno ojačanje

Kao što je ranije pomenuto, manikir u prahu ni na koji način ne povređuje nokte. U stvari, čak je i obrnuto: puderi za umakanje sadrže kalcijum i vitamine, koji i noktima i premazom pružaju dodatno jačanje.

Dugotrajan dip powder manikir

Shell lak traje oko 2-3 nedelje, a druge vrste manikira su često još manje izdržljive. Manikir u prahu, zbog posebnosti procesa stvaranja, mirno će trajati mesec dana.

Promenljivost dizajna

Što se tiče raznovrsnosti opcija, manikir u prahu nije inferioran sa bilo kojim gel lakom ili akrilom, tako da se svaka vaša želja može ispuniti.

Dip powder manikir i svestranost

Ovo je ekološki proizvod koji može ostati na noktima više od mesec dana. Nema neprijatan miris, ne sadrži toksične i štetne materije, ne izaziva alergije i nema kontraindikacija. Stoga mogu ga koristiti ljudi svih uzrasta, kao i trudnice.

Zanimljiv proces stvaranja

Ova metoda je veoma neobična, pa čak i ako je osoba daleko od sfere lepote, i dalje će biti joj zanimljivo da isproba takav manikir.

Lepota i zdravljeokskukuruza/iStock/Getty Images Plus via Getty Images