Šta treba da znate pre prvog odlaska na gel lak?

Od priprema, do brige nakon stavljanja gel laka.

by | 6 jula, 2021

Gel lak i ekstenzije su najpopularniji način da imamo jače i duže nokte. Ali koliko je ovaj tip manikira siguran za naše nokte? Otkrivamo vam sve pojedinosti.

Prvi odlazak na gel lak: Šta sve treba da znate

Gel lak ekstenzije predstavljaju proces pomoću koji se stavlja gel na prirodne nokte, a zatim se on stvrdnjava pod UV lampom. Nakon toga, manikir oblikuje nokte. Pre odlaska na ovakav manikir, potrebno je da nokti budu malo duži, jer se na skroz kratkim noktima ekstenzija neće moći zalepiti.

Kako se stavlja gel lak?

Pre nanošenja gela, nokti se pripremaju (čiste se od nečistoća i masnoća). Zatim se oblikuju uz pomoć turpije, a onda se nanosi sredstvo koje će povezati  lak, a zatim i prajmer pomoću kojeg se estenzija „lepi“ za nokte.

Na nokat se onda nanosi prvi sloj gela koji se suši pod UV lampom oko 60 sekundi. Nakon toga dodaje se ekstenzija u željenoj dužini. (Pročitajte i… „Badem“ nokti: Oblik koji će obeležiti ovo leto)

Gel ekstenzije vs akrilni nokti

Proces nanošenja gel ekstenzija je brži, dok akrilni nokti dolazi u vidu praška. Akrilni nokti su tvrđi, manje savtiljivi i mogu da unište prirodan nokat više od gel laka. Isto tako, teže ih je skinuti.

Kako se uklanja gel sa noktiju?

Gel lak se uklanja potapanjem noktiju u aceton. Na vatu se nanosi apotekarski aceton kojim se oblaže nokat. Zatim se nokti uvijaju u aluminijumsku foliju, a posle 15 minuta, gel bi trebalo da se skine.

Da li je gel na noktima bezbedan?

Ukoliko se pravilno nanosi i uklanja, ovaj tip manikira je najbezbedniji jer ne sadrži mnogo hemikalija.

 

lepotaizdravlje.rs Bogdan Kovenkin/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.