Ena Jović nam, korak po korak, objašnjava aktuelan make up look

by | mart 19, 2017

Svaka od nas želi da bude našminkana tako da se vidi da znamo šta je u trendu, a da to odgovara našem licu; da je sve tu – od pudera do maskare, a da ne delujemo „prešminkano“; da tako našminkane možemo da odemo na posao, ali i na večeru… Kad sam videla ovu fotografiju Ane Stanić, pomislila sam da je sve što sam pomenula objedinjeno u ovom stilu šminkanja i odmah pozvala Enu Jovišć, da nam objasni kako je to postigla.

Foto: Arhiva Ene Jović

Ana, privatano, ili uopšte nema puder ili ga ima jako malo. Ovog puta sam odabrala „light wonder“ (Charlote Tilbury), a ispod je sjajna baza „wonderglow„. Budući da podočnjaci nisu tamni, na njih sam stavila veoma tanak sloj Ysl – Touche éclat, koji samo blago “hajlajtuje” taj deo lica. Sve sam setovala Laura Mercier puderom u prahu, takođe u vrlo tankom sloju. Na vrhu jagodica je moj omiljeni hajlajter Mac cosmetics cream color base (boja “hush”).
Obrve su prirodno lepe, pa sam ih samo začešljala i učvrstila običnim lakom za kosu. Na kapcima je topla narandžasto-braon senka, a na trepavice sam nanela maskaru i poneku pojedinačnu trepavicu.
Ruž je glavna zvezda ovog look-a. Opcrtala sam ivice usana i nanela Mac cosmetics Vegas volt karmin, a na samom kraju je na red došlo rumenilo, u sličnoj narandžastoj nijansi.
Ovo je stil šminkanja je vrlo aktuelan, a podrazumeva minimum pudera, senki i ostalih proizvoda, s tim što pžnju pleni karmin. Umesto narandžaste možete odabrati i neku crvenkasto-roze boju, samo vodite računa da se i rumenilo i senka slažu sa nijansom, da bi sve izgledalo kao dobro upakovan mono look.
Ove boje su pravi izbor naročito za plavuše, ali i za dane kada se osećate umorno, jer narandžasti tonovi licu daju svežinu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Beauty tajne Bojane Barović, koje je vredelo otkriti 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje