TikTok trend golih noktiju osvaja manikir svet!

by | 20 juna, 2023
goli nokti

U moru raznoranih upečatljivih nail artova, za ovu letnju sezonu izdvojio se trend goli nokti. 

Od mode do šminke , TikTok mikrotrendovi se menjaju i nestaju, čini se, na dnevnoj bazi—ali oni apsolutno ne odgovaraju mnogim trendovima manikira koji se trenutno dešavaju. Samo ove godine, videli smo kako se klatno alarmantnom brzinom pomera od komplikovanih aura noktiju do neutralnih satenskih klizećih noktiju. I iskreno, ponekad je sve to teško ispratiti. Međutim, TikTok može imati rešenje za sve sa najnovikjim trendom- goli nokti!

Šta su goli nokti?

Goli nokti su se ranije povezivali sa onim što volimo da zovemo „odmaranje noktiju“- pauza od manikira sa gelom i akrilom koji može dovesti do toga da nokti postanu slabi i lomljivi. Ali ovih dana, čini se da se TikTokeri odriču manikira iz čistog prezira zbog sedenja u salonskoj stolici.

@sydneyv.nichols #stitch with @alix earle the financial and time investment of a biweekly gel mani omg #nakednails #manicure #summertrends ♬ original sound – Sydney


„Muka mi je da svake dve nedelje idem u salon za nokte i da sedim satima“, kaže @sidneiv.nichols , koji je prva skovala trend na TikToku. „Odlučila sam u januaru da, osim ako nije posebna prilika kao što je radni sastanak ili venčanje, nosim gole nokte”. Ona ističe da su Internet devojke poput  Alix EarleTinx nedavno viđene bez laka, a primetili smo i poznate ličnosti poput Jennifer Lopez i Nicole Peltz Beckham kako rade isto.

I mi to shvatamo—iako se odlazak u salon za nokte ili pravljenje manikira kod kuće obično smatra delom wellnessa, to zapravo može pojesti toliko vremena i novca ako se radi redovno. Osim toga, s obzirom na dominantne trendove na noktima u protekloj godini, ima smisla što bi sledeći korak bio potpuno odustajanje od lakiranja.

Kako postići look?

Iako može zvučati jednostavno dobiti gole nokte, prelazak sa običnog gel manikira na potpuno goli manikir jednako je težak kao i prelazak sa nošenja šminke na nenošenje. Nisu svi nokti napravljeni jednako, a ako otkrijete da su vam nokti lomljivi ili slabi, nega noktiju i iskrana su ključni.

Kako da nokti rastu brže? 7 trikova stručnjaka koji će vam pomoći!

Dobro izbalansirana ishrana, kao i povećanje unosa biotina su najbolja opcija za jačanje noktiju, slažu se stručnjaci. Biotin možete pronaći u životinjskim proteinima kao što su jaja, piletina i losos – ali ako ste vegan, uključite semenke, orašaste plodove i slatki krompir u svoju ishranu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie Graves (@overglowedit)


Zatim, vreme je da svojim rukama pružite istu količinu nege kao i ostatku kože. Prvo koristite omekšivač za zanoktice i potisnite sve mrtve ćelije zanoktice koje su se nakupile na vašoj nokatnoj ploči.

Zatim istrljajte nokte staklenom turpijom da biste smanjili rizik od lomljenja. Ako su vam nokti izuzetno slabi, možete naneti sredstvo za jačanje noktiju. Konačno, završite svoju rutinu sa uljem za zanoktice kako biste nahranili zanoktice i olakšali zdrav rast noktiju i namažite ruke i nokte hidratantnom kremom.(I zapamtite da svaki dan ponovo nanosite i ulje za zanoktice i serum za ruke za jače nokte!)

Ako vam se čini da je potpuno preskakanje lakiranja prebrz korak, izaberite jačajuće lakove za nokte sa kremastim premazom.

Lepota i zdravljeMariia Demchenko/iStock/Getty Images Plus via Getty Images