Novi TikTok “I’m cold” makeup trend ćemo obožavati ove zime!

by | novembar 26, 2022
I'm cold makeup trend

Na TikToku pojavio je novi I’m cold makeup trend koji su već prigrlile i poznate ličnosti. Evo o čemu se zapravo radi.

Zanemarite prognozu. U maštovitom svetu TikTok-a, postoji 100 % šanse za sneg i niske temperature. Makar kada je makeup u pitanju.

@jmdimov winter is coming❄️ ib @zoekimkenealy #makeup #wintermakeup #fypシ #fyp ♬ original sound – ci

Članak se nastavlja posle reklama

Naime, „Hladno mi je“ je najnoviji trend u svetu šminkanja, o čemu svedoči i preko 25 miliona objava sa heštegom #iamcoldmakeup. Ovaj sezonski trend je inspirisan hladnim zimskim danima kada koža dobija prirodno crvenilo u kontaktu sa hladnim vetrovima i ledenim vremenom. Ali ovaj izgled nema nikakve veze sa Celzijusom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bouchra (@itsbouchrael)

I’m cold makeup trend

„Hladno mi je“ izgled šminke se odnosi na poboljšanje prirodnog rumenila naše kože. Sličan izgledu lica nakon dana skijanja ili sankanja kada su temperature ispod nule, rumeni obrazi i crveni nosić su tu da ostanu… Makar tokom jeseni i zime. TikTok kreatori i makeup umetnici postižu isti izgled posebno sa jednim jedinim proizvodom za šminkanje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ellie clarke 🙂 (@cakeface.ells)

Naime, u trendu je sve što se tiče rumenila. Da bi se postigao prirodan izgled, nanesite kremasto rumenilo na jabučice obraza i jagodične kosti i izblendajte ga nagore četkom ili prstima. Možete dodati i rumenilo na vrh nosa i, ako zaista želite da idete do kraja, stavite rumenilo i oko usana kako biste stvorili iluziju ispucalih usana.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juliane MUA (@juliane_mua_)

Slično kao „sunburn rumenilo“ koje nas je grejalo celo leto, ovo je jednostavan način da kreirate upečatljiv izgled bez potrebe da se upuštate u komplikovana makeup pravila. Kremasto rumenilo će vam dati taj sjaj iznutra. Birajte kremasta polumat rumenila koja neće sušiti kožu jer ne želimo pravu zimsku kožu. Poenta je da nam lice izgleda zdravo i sveže.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste upotpunili ovaj look,  neophodne su promrzle usne i ledeni kapci. Mlečno bela olovka na očima, svetlucave beličaste senke a ukoliko želite da budete drugačije, u look ubacite i belu maskaru. I dobićete pravi look snežne kraljice!

Lepota i zdravljeKuzmichstudio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images