Kako oblikovati obrve kao supermodel: Otkrivamo sve beauty tajne!

by | 16 januara, 2023
kako oblikovati obrve

Otkrivamo vam kako oblikovati obrve kao supermodel. 

Sposobnost da napravite pravu liniju i pravi akcenat na obrvama je umetnost koja može u potpunosti da promeni vaš look. Ovu umetnost u potpunosti poseduju poznati modeli i ne manje poznati šminkeri. Koji su, na sreću, spremni da podele svoje savete za kreiranje savršenih obrva nama.

Kako oblikovati obrve kao supermodel

Pogledajte samo oblik obrva Gigi Hadid tokom jedne od prvih revija u okviru Victoria’s Secret Fashion Showa: ona nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Šminker James Kaliardos siguran je da budućnost leži upravo u takvoj vrtoglavoj krivini. On kaže: „Naučnici su dokazali da žena sa blistavim akcentima, pa čak i kontrastima na licu, izgleda mlađe od one čije obrve nisu estetski oblikovane.“ Kome treba botoks kada imate olovku za obrve!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Počnite sa onim što imate

„Britanski model Jourdan Dunn ima prelepe prirodne obrve i najbolje što može da uradi za njih je da ih ne dira“, kaže vizažista Jadim. „Svaki put mladim manekenkama kažem: nikad ne dozvolite nikome da čupa ili proređuje vaše obrve koncem. Čuvajte se svega što može ubiti folikul dlake i lišiti šanse da ponovo izraste. Zapamtite da se trendovi mogu promeniti u bilo kom trenutku, a vi ćete biti u nevolji. Čak i ako ne možete bez čupanja, pokušajte da se držite forme koju daje priroda i ne ulazite u čistu umetnost. Ako se desi najgore, nabavite serum za rast obrva  i strpljivo prikrijte praznine stavljajući svetle tačke olovkom ili senkom za oči.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn)

Igrajte se bojom obrva

„Dobre obrve nisu nužno široke i tamne. Pre svega, govorimo o njihovoj negovanosti i pravoj boji “, deli svoja zapažanja vizažista Vincent Okuendo, koji stalno radi sa Gigi Hadid. „Teksture u prahu i gel za obrve daju sjajne mogućnosti za razbijanje monohrom efekta. Pokušajte da igrate sa tonom, čineći ga intenzivnijim, pa malo slabijim. Da biste to uradili, potrebna vam je smeđa olovka i svetlo smeđe senke u prahu. Međutim, zapamtite da završni dodir mora biti najtamniji u odnosu na druge tonove. Naravno, za sve ovo treba vremena, ali ko je rekao da je lako biti Gigi Hadid?!”.

„Moje obrve su prirodno svetle, a leti jednostavno „nestanu“ na mom licu“, kaže model Emily DiDonato. — Nisam ih ulepšavala svaki dan, ali kada treba da izgledam uverljivije, prvo našminkam obrve.. Počinjem da se krećem od centra lica prema periferiji i malim češljem pravim kratke „zamahe“ prema gore, uz lagano povlačenje prema ušima, zatim ih češljam u suprotnom smeru i ponovo ih polažem „gore i do slepoočnica“ . Ovo čini obrve vizuelno punijim i jača ih, doprinoseći brzom rastu „.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily DiDonato (@emilydidonato)

Ne zaboravi na… četkicu za zube

Iza kulisa Nedelje mode u Njujorku, renomirani vizažist Iadim primećen je više od jednom ili dva puta kako koristi jednostavnu četkicu za zube. Ako već trčite u apoteku, uverite se da je četkica što mekša. Nanesite boju na obrve, a zatim nežno četkajte u pravcu od nosa do slepoočnica. Na ovaj način ćete se „rastegnuti“ i spojiti boje, a oblik neće izgledati preteško i veštačko.

 

Lepota i zdravlje Dimitrios Kambouris / Staff via Getty Entertainment