Kako šminkom povećati oči?

by | februar 11, 2020
Kako šminkom povećati oči

Kako šminkom povećati oči? Gotovo da ne postoji žena na svetu koja makar jednom u životu nije postavila ovo pitanje.

Svi znamo da su “oči ogledalo duše”. Ujedno, one su svojevrsno sredstvo komunikacije koje prvo primetimo prilikom upoznavanja. Za muškarce, pak, ženske oči su neverovatni ukras koji pogled čini mističnim, dubokim. Ne čudi što pripadnice lepšeg pola od davnina ovom delu lica posvećuju najviše pažnje.

Nažalost, retke su srećnice kojima je priroda podarila zanosni pogled i krupne oči. Zato mnoge dame koriste malu “pomoć” kozmetičkih preparata kako bi ih vizuelno naglasile.

Ukoliko niste sigurne šta vam je potrebno za ovu transformaciju u nastavku teksta vam dajemo odgovor na pitanje: “kako šminkom povećati oči”.

Najpre ih pripremite za nanošenje make-up-a

Imajte u vidu da pre nego što se upustite u razmatranja: “kako šminkom povećati oči” morate da ih pripremiti za čitav proces. To znači da prvo trebate da se pozabavite puderom kako biste postigle ujednačeni ten i licu podarile svež izgled. Na taj način i vaše oči će doći do izražaja.

Kako šminkom povećati oči

Takođe, morate se rešiti podočnjaka. U tome vam mogu pomoći najbolji korektori koji garantuju savršeno prekrivanje. Kako je koža u ovom predelu veoma tanka i osetljiva, stručnjaci savetuju da birate korektore u stiku svetlije nijanse od prirodne boje vašeg tena.

Nemojte da zaboravite na prajmer za oči. Upravo će ovaj maleni proizvod učiniti postojanim čitav vaš trud oko nanošenja senke, ajlajnera i kreona.

Kako šminkom povećati oči? Iskoristite moć svetlih nijansi

Trik koji rado koriste make-up artisti jeste upotreba svetle senke odmah ispod obrva. Za isti efekat senku ili belu olovku za oči možete naneti u unutrašnje uglove ili ispod donjih trepavica.

Oči možete povećati i korišćenjem sedefastih senki u zlatnoj ili šampanj boji. Njih morate staviti u vidu tačke na sredini kapka, tik iznad trepavica.

Kako šminkom povećati oči? Igrajte se bojama

Smokey eyes je omiljeni make up mnogim damama. Ujedno, ovo je savršeno sredstvo za povećanje očiju. Kako make up trendovi koje morate probati ove zime predlažu smokey eyes u zlatni tonovima, pravi je trenutak da vaš večernji look bude inspirisan disco erom 70-ih.

Međutim, ako niste dovoljno vične sa paletom senki najbolje je da ovu tehniku prepustite profesinalcima. Dok vi same možete svoje oči naglasiti kontrastom svetlih i tamnih boja. Dovoljno je da svetlo ružičastu nijansu nanesete na gornji deo kapka, a tamniju sa ljubičastim podtonom na spoljašnji deo kapka. Ova kombinacija daje dubinu vašem pogledu.

Stavite akcenat na trepavice

Drage dame, sigurno ste se već i same uverile da se odgovor na pitanje: “kako šminkom povećati oči” krije u maskari. Da biste dobile željeni efekat uložite novac u kvalitetnu. Njena magija daće vašim očima dramatični izgled.

Kako šminkom povećati oči

Naravno, pre maskare obavezno uvijte trepavice. Ne samo da će vaše oči time izgledati veće, već će i trepavice biti bolje definisane. Zato ćete lakše naneti maskaru na njih.