5 grešaka sa puderom zbog kojih vam lice izgleda kao maska

by | jul 5, 2024
greške sa puderom

Nijedna greška u šminkanju ne vidi se toliko upečatljivo kao greške sa puderom. Izbegnite ove najčešće i lice vam neće izgledati kao maska

Nanošenje podloge je naizgled jednostavan i poznat zadatak. Pa, ipak, ako učinite grešku, nju će svako primetiti. Lice postaje kao maska, sve bore i neravine se vide, pore dođu do izražaja, a vi izgledate 10 godina starije. Da biste izbegli ovakav rezultat, otkrićemo najčešće greške pri nanošenju pudera.

Greške sa puderom zbog kojih lice izgleda kao maska

 

Članak se nastavlja posle reklama

Neodgovarajuća nijansa

Najčešća greška koju mnoge žene prave. Verovatno ste viđali devojke na ulici i zvezde na crvenom tepihu koje imaju primetnu razliku u nijansama lica i tela. Da ne biste bile jedna od njih, testirajte nijanse pudera na prirodnom svetlu i nanesite ih ispod očiju, oko nosa i u liniji od obraza do vrata. Bolje je isprobati nekoliko odjednom, tako ćete znati koja se najbolje podudara sa vašom kožom. Ovo je posebno važno leti kada se i boja našeg tena menja.

Previše gust sloj pudera

Ponekad devojke misle da što više podloge nanesu na lice, to bolje, jer će pomoći da se sakriju nedostaci. Ali podloga je prvenstveno namenjena izjednačavanju tona i teksture kože. Čak i ako koristite luksuzne lagane podloge, ako ih nanesete u nekoliko slojeva, mogu stvoriti efekat maske i „voštanog“ lica. Ne preterujte sa puderom, a za prikirvanje nesavršenosti koristite druga sredstva, pre svega korektor.

Ne koristite prajmer

Ako ujutru nanesete savršeno ravnomeran sloj pudera, to ne znači da će vaša šminka izgledati dobro i uveče.Malo ste se oznojili dok ste žurili na posao ili ste sedeli za stolom sa glavom podbočenom na ruku – to se može videti na vašem licu. Ne zanemarite visokokvalitetan prajmer za šminku: ona će vam pomoći da održite pokrivenost tokom celog dana. Samo umesto silikonskih prajmera za svaki dan, birajte proizvode sa nežnim sastojcima koji će koristiti vašoj koži.

Članak se nastavlja posle reklama

Nanosite puder prstima

Možda vam deluje lakše da nanosite puder prstima. Ali danas, kada imamo pristup raznim četkicama, blenderima i drugim kozmetičkim alatima, ne bi trebalo da se ograničavate  na prste. Dobre profesionalne četke savršeno senče ivice i pomažu da proizvod bolje legne na kožu, dok sunđeri čine premaz vizuelno prirodnijim i uklanjaju višak proizvoda.

Korišćenje pogrešne hidratantne kreme

Dešava se da se ubrzo nakon nanošenja podloge na licu pojave „ćelave tačke“ – mesta na kojima puder prosto nestane, kao da ga niste ni naneli. Kao rezultat, lice izgleda neujednačen. To se dešava kada se hidratantna krema pomeša sa pigmentom pudera i „pojede“ ga. Da biste to izbegli, koristite hidratantnu kremu lagane teksture i dajte joj vremena da se upije pre nanošenja šminke.

Članak se nastavlja posle reklama
Andrey Levitin/gettyimagesplus