Korak po korak vodič za grunge makeup: Šminka koja izgleda buntovno i moćno!

by | 6 decembra, 2023
glam makeup šminka

Kao kontrast tihom luksuzu i zemljanim tonovima, ove godine služi šminka sa gotovo gotičkim efektom. Grunge makeup je buntovna i moćna šminka, savršena za Novu godinu

Pored prirodnih tonova i eklektičnih linija, ove zime su veoma popularne i smokey eyes sa gotovo gotičkim efektom. Na modnim pistama viđena je šminka za oči inspirisana rokom, smokey eyes i pomalo gotičkom, Wednesday inspirisanom šminkom. U zavisnosti od opcije koju izaberete naglasak je ili na tamno obojenim očima ili na usnama sa tamnim karminom. U svakom slučaju, postižete seksi i moćan izgled.

Za ovaj izgled ne treba vam mnogo: dobar ajlajner, kosa četkica za precizno nanošenje, tamna senka za oči i odličan puder.

Grunge makeup – korak po korak:

  1. Mekanom olovkom za oči uokvirite vodenu liniju i bazu trepavica, a zatim tanko konturirajte gornje i donje trepavice
  2. Dok se ajlajner ne osuši, boja se može vrlo lepo obrađivati manjom, čvršćom konusnom četkom.
  3. Ako želite da postignete poseban, zadimljeni efekat, vrhovima prstiju tapkajte mat ili sjajni pigment na podlogu napravljenu olovkom ili prahom. Ako koristimo svilenkasti sjaj, on izgledu daje živost.

 

Glam grunge šminka

Ukoliko su ove, gotovo gotičke linije suviše za vas, možete se opredeliti za glam grunge opciju šminke. Ovde je grunge kombinovan sa uglađenim glamurom i upravo je to verzija koja je osvojila društvene mreže, modne piste. Jednostavan način da napravite glam grunge šminku je da uparite zamrljane, smokey eyes sa nude usnama. Odlučite se za senke za oči u čađavim nijansama pre nego što dodate dimenziju liniji trepavica pomoću gel olovke i razmažite je kako biste dobili efekat glama. Omekšajte glam grunge izgled tako što ćete na usne naneti tonirani satenski ruž.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hung Vanngo (@hungvanngo)

 

Mikkaphoto/istock/gettyimagesplus