Kako da puder izgleda prirodno – saveti makeup stručnjaka!

by | decembar 8, 2022
kako da puder izgleda prirodno

Kako da puder izgleda prirodno? Ovo je veština koja može da znači razliku između uspešnog i neuspeđnog mejkapa. Zato – savladajmo je uz pomoć saveta makeup stručnjaka

Smešno je—naši toalenti stolovi i torbice prepuni su proizvoda za šminkanje, naše tašne praktično služe kao skladište za svaki ruž za usne i balzam koji je ikada postojao, a ipak se trudimo da naša šminka izgleda što prirodnije. Kontradiktorno, zar ne? Nije, jer svi znamo – manje je više! Dobra šminka ne mora da se vidi, ona mora samo da prikrije nedostatke.

Verovatno najvažniji aspekt prirodne šminke je nanošenje podloge. Ako vaša podloga izgleda previše ukočeno, mejkap izgleda loše. Prva i ključna stvar koju treba zapamtiti jeste da puder ne sme da se nanosi u debelom sloju. Puder ne treba da prekrije vaš ten, samo da ga ujednači. Ok, šta još treba da zapamtimo?

 

Kako da puder izgleda prirodno?

 

Pripremite kožu hidratacijom

Suva koža i podloga su poput ulja i vode – jednostavno se ne mešaju dobro. Umesto toga, slavna šminkerka Tina Turnbow naglašava važnost održavanja odgovarajuće hidratacije kože pre nanošenja podloge. Na mestima na kojima je koža suva, podloga neće moći lako da se nanese, niti će dobro prianjati. Neophodno je da pre podloge stavite kremu koja je dovoljno gusta da hidrira, ali dovoljno fluidna da se ne primeti ispod pudera, da ga ne zgrudva.

Koristite razne prajmere

Čuli ste za višestruko maskiranje, ali prema vizažisti Kirin Bhatty, ista logika se može primeniti na prajmere. Da bi puder izgledao prirodno, ona koristi slojeve različitih prajmera za različite delove lica, nanoseći ih isključivo na određene tačke, tako da njena podloga izgleda više kao mapa nego kao baza koja prekriva celo lice. Na primer, ako želite da smanjite sjaj na čelu, nosu i bradi, koristite matirajući prajmer. Tamo gde imate manji kapilar ili proširene pore, upotrebite prajmer za zamagljivanje.

Razblažite podlogu sa hidratantnom kremom

Bhatty voli da koristi hidratantnu kremu da napravi sopstvenu podlogu po meri – hidratantna krema u suštini razređuje formulu podloge da bi dobila najprirodniju pokrivenost. Najbolji način da to uradite je da dodate kap ili dve svoje podloge vašoj hidratantnoj kremi. Ovo će vašu podlogu pretvoriti u toniranu hidratantnu kremu koju ćete koristiti umesto pudera.

Upoznajte svoj tip kože

Kako da puder izgleda prirodno? Možda je jedan od najočiglednijih (ali najvažnijih) načina jeste izbor dobre podloge koja je prilagođena vašem specifičnom tipu kože. Ako je vaša koža suva, koristite hidratantnu formulu, a mat puder ako vam je koža masna.

Preskočite konturu

Konturisanje lica  je dobro za dane glam šminke, ali ako želite da postignete prirodniji izgled, šminker Aidan Keogh kaže da preskočite ovaj korak u potpunosti. Umesto toga, on preporučuje da se odlučite za luminatore i hajlajtere koje koristite kao rumenilo.

 

petrenkod/gettyimagesplus