Kako sakriti podbradak šminkom: 3 profesionalna trika koji uvek uspevaju!

by | avgust 11, 2022
kako sakriti podbradak šminkom

Može li se sakriti podbradak šminkom? Prikupili smo najjednostavnije i najbolje trikove 

Opušten podbradak može da vam doda 5, pa nekada i više godina. Svesne ove činjenice, žene često troše mnogo vremena da bi prikrile ovu nesavršenost. Najčešće, dobri trikovi su zahtevni i u smislu veštine i u smislu trajanja postupka. Ipak, profesionalni šminkeri tvrde da je moguće prikriti ovaj nedostatak uz samo tri jednostavna trika i za manje od 10 minuta vremena. Kako?

 

Kako sakriti podbradak šminkom?

 

Naglasite oči

Efikasna tehnika za maskiranje opuštenog podbratka jeste pomeranje vizuelnog fokusa! To znači da treba da skrenete pažnju sa ovog dela lica, a najbrži načine je da istaknete oči. Smoki ajz, grafički ajlajner, foksi  – sve su ovo tehnike koje će izazvati željeni efekat. Ako vam se one čine zahtevnim, opredelite se za duge trepavice sa nekoliko slojeva maskara ili, još bolje maskarom u boji. Za ovu taktiku su od presudnog značaja negovane, oblikovane obrve, tako da nipošto ne smete zaboraviti na njihovu negu i stilizovanje.

 

Konturisanje

Igra svetlosti i senke je idealno oružje kada pokušavate sakriti podbradak šminkom. Sve što vam treba jesu dobar bronzer u prahu i četka za konturisanje od prirodnih vlakana.

Slovenski tip lica najpogodniji je za konturisanje sivkastim nijansama, zato birajte hladne tonove bronzera. Bronzerom prekrivate one delove lica koje želite da sakrijete. Oni istali delovi na koje želite da privučete pažnju moraju da budu svetli.

Ako niste sigurni kako to da izvedete, evo saveta: najpre zatamnite jagodice (linija od uha do uglova usana) kružnim pokretima  i lice će odmah izgledati duguljastije. Istaknute jagodice pomeraju fokus na područje oko očiju i odvlače pažnju od linije vilice.

 

Svetli puder

Koristeći svetlu nijansu pudera, istaknite područje ispod očiju, centar čela i područje ispod jagodica obraza. Ova tehnika će vam takođe omogućiti da prikrijete višak volumena u donjoj trećini lica i date podbratku date definiciju.

Ukoliko niste sigurni u svoje veštine, možete se poslužiti ovim trikovima za konturisanje brade i podbratka.

inarik/gettyimagesplus