Monohromatska šminka: Makeup trend za proleće 2023.

by | februar 26, 2023
Monohromatska šminka

Ovo proleće će u trendu biti monohromatska šminka. U pitanju je makeup look koji se lako postiže i ne zahteva mnogo kozmetičkih proizvoda. Evo o čemu se radi.

Šta je monohromatska šminka?

Monohromatska šminka podrazumeva korišćenje istih boja na više delova lica. Kada nanesete šminku iste boje na usne, obrazi i oči, vaš makeup look će delovati uravnoteženo. Naglasak kod ovog makeup looka je na igranju sa bojama, tako da se nemojte bojati eksperimentisanja. Zbog toga je ovaj trend i toliko privlačan: Možete da ga kombinujete uz sve!

Kako da postignete monohromatski makeup look?

Postoji nekoliko načina na koji možete da nanesete vašu monohromatsku šminku, a to zavisi od metoda nanošenja, testure i završnih obrada. Monohromatska šminka može da varira od meke i suptilne do smele i svetle. Ako želite mekši izgled onda koristite neutralnije nijanse poput boje kajsije ili nežno roze. Za smeliji look se možete služiti skoro svim bojama duge. Međutim, mi smo izdvojili četiri looka koje ćemo svi želeti da nosimo.

Nežno roze

Meka nijansa ove boje će učiniti da izgledate nežno i ženstveno. Naravno, on će doći do izražaja ako ga budete ukombinovali sa pravim komadima garderobe za koje je takođe preporučljivo da budu u neutralnim nijansama. Neka se vidi proleće i na vama.

Smokey smeđa

Ovaj tip monohromatske šminke uz smele karaktere. Idealan je za one koje imaju mnogo samopouzdanja i jaku energiju. Gde god da se pojavite, zagrantovano ćete pleniti poglede.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Koralno šik

Nijanse koralnih boja su u prolećnom duhu. Monohromatska šminka u ovoj boji kao da najavljuje dolazak sunčanih lepih dana. Dakle, iskoristite ovaj makeup look i budite vesnik proleća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Jaka naranžasta

Monohromatska šminka u ovoj boji je posebno intrigantna. Osim što ocrtava karakter zanimljive žene, on se uklapa skoro uz sve. Uzbudljivo proleće čeka na vas i narandžasti makeup look.

Monohromatska šminka je fantastičan izbor za sve prilike. Osim toga, ovaj makeup look je upečatljiv zbog čega će ga sigurno svi primetiti. Dekle, nemojte se dvoumiti. Neka se prolećna vedrina vidi i na vašem licu.

utkamandarinka/GettyImagesPlus