Šminka iz 80-ih ponovo je u modi

by | maj 15, 2024
Šminka iz 80-ih ponovo je u modi

Met Gala je samo jedan od skorašnjih modnih događaja koji  je potvrdio da je šminka iz 80-ih ponovo u modi. Dobro došli mat usne, jake senke i izraženo rumenilo!

Osamdesete su bile doba visoke ekstravagancije. Od smelog i punkerskog izgleda (grafička linija i živopisne senke) do mekih detalja (četkane obrve i toplo rumenilo), decenijske uravnotežene note koje nastavljaju da definišu naš estetski pejzaž — posebno poslednjih godina. „80-te su bile definisane smelošću, kreativnošću i maksimalizmom“, kaže šminker Benjamin Puckey.  Velikodušno nanošenje rumenila, ajlajneri u boji i mat usane samo su neki od trendova koji su dominirali 80-ih.

Efektna šminka iz 80-ih: Šta je karakteriše

1. Rosy Noir

Iako Zendajin makeup mnogo duguje 1930-im (i modernoj Margieli), primena senke fuksije koja zaokuplja pogled je nesumnjivo iz 80-ih. „Upadljiva šminka za oči se vratila, sa živopisnim plavim, ružičastim i ljubičastim senkama koje prednjače“, kaže Puckey.

2. Spušteni ajlajner

„Tečne olovke za oči, u crnoj ili raznim bojama, bile su u velikoj meri korišćene i na gornjim i na donjim linijama trepavica kako bi se stvorili smeli oblici poput krila i grafičkih šara“, kaže Puckey. Lusi Bojnton vešto demonstrira moć gotove obloge sa ovim krilom okrenutim nadole.

3. Pozlaćeno krilo

Dodiri  zlata na unutrašnjim i spoljašnjim uglovima daju raskoš zamrljanom crnom krilu Eme Votson. Imitirajte efekat dragim kamenjem i šljokicama.

4. Tirkizni ajlajner

Tirkizna je bila glavni oslonac 1980-ih, a metalna iteracija nijanse Lupita Niong’o se modernizuje kada se povuče preko kapka i pretvori u skromno krilo.

5. Pank rok pink

Pank duh 80-ih pokazuje Selena Gomez kroz sočivo žvakaće gume, svetlucajuću vruću ružičastu senku nanetu preko kapaka i na unutrašnjim uglovima. Iako je nijansa potpuni povratak, u kombinaciji sa čistom kožom i ružičastim nude usnama biće hit u narednom periodu.

6. Mob Wife

Raskošnost 80-ih može se kanalisati i kroz mekše note, kao što pokazuje šmi ka Sindi Svini u stilu mafijaške žene. Svetlucava neutralna senka, uokvirene usne i kovitlac rumenila kombinuju se u ono što brzo postaje bezvremenski makeup.

7. Koralne usne

„Jarke boje za usne kao što su fuksija, svetlo roze i crvena bile su uobičajene, često u mat završnim slojevima“, kaže Puckey o izgledu usana iz 80-ih. Koral Điđi Hadid je savršena adaptacija ovog živopisnog trenda iz 80-ih koji će biti u modi 2024.

Najpoželjniji manikir 2024. su hrom nokti: 12 efektnih ideja

Jamie McCarthy/Getty Images Entertainment