Zlatna pravila za šminkanje ako imate punije obraze

by | 6 februara, 2024
šminka za punije obraze

Promišljen makeup  je jednostavan način da vidite najbolju verziju sebe u ogledalu. Današnja tema: šminka za punije obraze

Ako imate punije obraze, a sledite sve one beauty i makeup trendove, verovatno niste baš zadovoljne rezultatom. To je zato što puniji obrazi zahtevaju da ispoštujete nekoliko pravila kako bi vam lice izgledalo tanje i elegantnije.

Šminka za punije obraze – zlatna pravila:

Bez sjaja

Na ovaj ili onaj način, višak sjaja može dodati volumen koji je u ovom slučaju nepotreban. Zato clean girl estetika, koja podrazumeva blistavu i sjajnu kožu nije za devojke sa punijim obrazima. Bolje je opredeliti se za cloud skin: tada koža izgleda kao da je gledate kroz meku, oblačnu dnevnu svetlost. Bez odsjaja na licu! Zato, ako je potrebno, uzmite za pravilo da ispod svoje podloge koristite prajmer za matiranje. I, ako do sredine dana i dalje primetite sjaj u T-zoni, nosite matirajuće maramice u kozmetičkoj torbici.

Bez tužnih očiju

Nekako, puniji obrazi obično su praćeni i problemima u zoni podbratka. Da biste vizuelno smanjili podbradak, možete koristiti obimnu puhastu četku za nanošenje bronzera duž linije vilice. Mora se nanositi nežno, bez jasnih granica. Kada se malo izveštite, dodajte tamniji ton ispod brade, prelazeći na vrat. Iluzija dubine „skida” dobrih par kilograma sa lica.

Beauty lifehack: Koristite četku, a ne beauty blender! Gusta četka za podlogu daje veću kontrolu od sunđera i omogućava da prekrivanje fokusiramo baš tamo gde želimo.

Istaknite oči

Najjednostavnija tehnika da vaše lice izgleda tanje: istaknite oči. Ako ste mislili da je opsesija „paukovim“ trepavicama prošla, usuđujemo se da vas ubedimo u suprotno. Danas ih zovu i „Manga trepavice“, a moda za J-lepotu i anime estetiku je i dalje neiskorenjiva.

Inače, kulinarski trendovi u šminkanju ne posustaju. Pumpkin Spice Latte šminka, koja je postala viralna krajem jeseni, nije loša za kreiranje akcentnog izgleda zimi. Primenite ga u smokey formatu i nećete pogrešiti. Da li želite malo više efekta širom otvorenih očiju za večernji izlazak? Zalepite nekoliko snopova lažnih trepavica na spoljne uglove. Nema dovoljno „dubine“? Poravnajte liniju trepavica tamno smeđom olovkom. Bolje je koristiti vodootpornu da biste izbegli „efekat pande“ kada se proizvod slučajno utisne na donji kapak.

Obrve

Svetle, dobro definisane obrve su apsolutno neophodne za efekat tankog lica. Ali zapamtite da sve horizontalne linije čine lice širim. To znači da obrve treba da imaju mali luk. Rep teži slepoočnici. Nežno, glatko nacrtajte olovkom, stvarajući blago podignutu obrvu. Izaberite nijansu malo tamniju od prirodne. Širina je takođe važna. Izbegavajte tanke obrve jer vas one čine starijom. Sa druge strane, preguste obrve nisu dobro rešenje. Tražimo „zlatnu sredinu“!

Izbegavajte rumene obraze

Za one sa punim licem, bolje je da izbegavaju nanošenje rumenila striktno na jabučice obraza. Ovo može učiniti da vaše lice izgleda još okruglije. Možete koristiti rumenilo u dve nijanse: svetlije i tamnije. Dobro zasenčite ugaonom četkom dijagonalno prema slepoočnicama, tako da prelazna zona bude apsolutno nevidljiva. Ako imate suvu kožu, dobro će vam doći kremasto rumenilo, a ako imate masnu ili kombinovanu kožu, koristite samo proizvode u pragu. Važna nijansa: moraju biti mat.

Bez jakih karmina

Jedno od zlatnih pravila kada je šminka za punije obraze u pitanju jeste fokusiranje na oči. To znači da pri izboru karmina treba izbegavati zasićene nijanse. Previše tamna smeđa ili popularne cherry red učiniće usne vizuelno tankim, što će samo naglasiti punoću lica. Takođe je bolje zaboraviti na vidljivu konturu olovkom. Nežno ružičasti ruž za usne u prirodnoj nijansi ili providni „bobičasti“ sjaj je ono što vam treba.

ALotofPeople/istock/gettyimagesplus