Šminkanje suve kože: Kako da postignete savršen mejkap?

by | januar 11, 2023
šminkanje suve kože

Ako imate suvu kožu, a sanjate da postignete onaj blistavi, sjajni, hidrirani ten barem mejkapom – na pravom ste mestu. Ovo su najbolji saveti za šminkanje suve kože

Bez obzira da li imate suvu kožu sezonski ili vas problem muči tokom cele godine, verovatno je vaš glavni zadatak tokom šminkanja da postignete sjajan i hidriran izgled. Ovo zaista nije lako, ali uz prave savete mejkap stručnjaka – izvodljivo je.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Šminkanje suve kože: top saveti

Šminkanje suve kože je specifično jer je ona sklona perutanju, snažno upija proizvode. Posebno su zahtevne tehnike nanošenja pudera i korektora, ukoliko želite da izbegnete da vam lice izgleda kao da ste stavili masku ili preko noći dobili bore.

Odgovor je jednostavan! Sve je u procesu aplikacije i kombinaciji proizvoda koje koristite. Nanošenje pune podloge na dehidriranu kožu ili korišćenje pogrešnog prajmera može učiniti da vaša podloga izgleda ljuskavo. Zato, treba slediti pravu tehniku,

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako pripremiti suvu kožu za šminkanje?

Kada radite sa suvom kožom, ključno je da pripremite kožu pravim proizvodima i to pre nanošenja šminke. Počnite ispiranjem lica toplom vodom, a zatim pređite na sredstvo za čišćenje koje nudi nežan piling. Nakon toga, sve što vam treba jeste umirujuće ulje za lice lagane teksture.

Bez obzira da li koristite ulje ili kremu za hidrataciju, ostavite proizvod da se upije u kožu nekoliko minuta pre nego što pređete na šminku.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kakve formulacije pudera su dobre za suvu kožu?

Dobra je ideja da napravite inventar svojih proizvoda za šminkanje kako biste bili sigurni da su formule hidratantne i pogodne za suvu kožu. Prvi proizvodi koje treba proveriti su puder i korektor.

Članak se nastavlja posle reklama

Izbegavajte sastojke kao što su salicilna kiselina, parabeni i alkohol. Ovi sastojci mogu da isuše kožu. Hidratantne, kremaste podloge i formulacije korektora su odlična šminka za suvu kožu. Ako birate pudere, tražite one sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina i prirodna ulja.

Što se tiče tehnike šminkanja suve kože, stavite nekoliko tačaka pudera na lice i lagano ga utrljajte četkom, a zatim koristite korektor kako biste prikrili sve fleke ili neujednačen ten kože.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Da li treba koristiti bronzer na suvoj koži?

Nakon što nanesete korektor i puder, bronzer i rumenilo će biti sledeći na listi. Iako bronzer nije neophodno koristiti svaki dan, on svakako dodaje suptilan dodir topline i može pomoći u postizanju zdravog sjaja. Za suvu kožunajbolji su kremasti bronzeri i rumenila, jer lako prijanjaju na kožu i ne naglašavaju njenu suvoću.

Da biste postigli najbolje efekte pri šminkanju suve kože, nanesite kremasti bronzer četkom duž čela, obraza i vilice. Nakon što nanesete bronzer, nasmejte se, a potom kremasto rumenilo nanesite na jabučice obraza. Koristite četkicu za rumenilo ili prste da lagano utapkate proizvod i gradite boju postepeno dok ne dođete do željene nijanse.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kakve senke odgovaraju suvoj koži?

Pošto je suva koža obično manje problematična na kapcima, možete koristiti i senke u prahu. Ipak, ako osećate da vam je koža prilično suva i u ovoj oblasti, zamenite ih kremastim senkama. Prilikom uklanjanja šminke sa očiju, neophodno je da to činite nežno i bez naglih pokreta.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako nanositi hajlajter na suvu kožu?

Hajlajter je odličan način da postignete blistav izgled šminke.  Za hajlajter, odredite oblasti na licu koje će svetlost prirodno naglasiti ( jagodice, kost obrva i iznad kupidonovog luka). Potom lagano utapkajte tečni hajlajter u ta područja, mešajući proizvod prstima ili pahuljastom četkom, da ne bi bilo grudvica ili pruga.

 

Da li koristiti fiksator na suvoj koži?

Kada nanosite šminku na suvu kožu, nije vam potrebno sredstvo za fiksiranje. Ipak, puder za fiksiranje možete da nanesete samo na ona mesta koja je potrebno matirati, da biste izbegli da vam koža izgleda masno. Ako puder koristite samo tamo gde vam je potreban, a ne na celom licu, zadržaćete zdrav i blistav izgled kože a šminka će trajati ceo dan.

Članak se nastavlja posle reklama

 

ProstockStudio/gettyimagesplus