7 ekspertskih trikova za šminkanje za žene u četrdesetim

by | avgust 8, 2023
Šminka za žene u četrdesetim

Šminkanje za žene u četrdesetim ume da bude izazovno ukoliko uočite da tehnike koje ste ranije koristili više nemaju takvu efikasnost. Ali ne brinite, ovih nekoliko trikova će učiniti da zablistate.

Šminkanje za žene u četrdesetim: Na šta treba da obratite pažnju?

Kada pređemo u četrdesetu,uglavnnom prevaziđemo etape nesigurnosti i osećamo se prijatno u svom telu. Ali da biste zaista sjajno izgledali, morate da obratite pažnju na nekoliko mejkap trikova koji su tu da sakriju sitne nesavršenosti. Evo o čemu se radi.

Vežbe za lice + pravilna nega: Kako da izgledate mlađe sa 40?

Koristite prajmere koji povećavaju vlažnost

Tokom pripremanja lica za nanošenje šminke, preporučljivo je da koristite prajmere sa hijaluronskom kiselinom i kolagenom kako biste povećali vlažnost na vašoj koži. Osim toga, možete koristiti i lagane dnevne hidratantne kreme koje duboko hidriraju.

Izbacite jako guste pudere

Možda će vam se ovo činiti očiglednim, ali previše guste podloge mogu učiniti da izgledate još starije. Ovakvi puderi mogu da se slegnu na linijama gde su bore i da naglase vaše nesavršenosti. Zbog toga je bolje da birate sjajne i lagane podloge koje zaglađuju neujednačenu teksturu, umesto da je naglašavaju.

Šminka za žene 40+:Posvetlite područje ispod očiju

Jedna od prvih oblasti koja pokazuje znake starenja su oči. Koristite tehniku „Trougao svetlosti“ da biste dali ovom području sve izgled. Napravite trougao naopako ispod oka, nežno pritiskajući proizvod u kožu. Ali budite pažljivi da ne preterato kako ne biste naglasili bore. Preporučljivo je da za ovo koristite nekoliko kapi hidratantnog korektora iste nijanse ili za nijansu svetlije od vašeg pudera.

Koristite tečne proizvode za šminku

Većina šminkera se slaže da su tečni ili kremasti proizvodi za šminku bolje rešenje za zreliju kožu. Osim ako nisu fino mleveni, proizvodi u prahu imaju tendenciju da se talože u finim linijama našeg lica i naglašavaju naše mane. Počnite sa malim nanošenjem i postepeno prelazite na meke, svetle i laskave boje.

Šminkanje za žene u četrdesetim: Nanosite rumenilo na gore

Da biste stvorili pravu iluziju, radite protiv gravitacije i nanosite rumenilo na gornji deo jagodica laganim pokretima prema gore. Međutim, nemojte rumenilo nanositi tako jako na jabučice obraza kao kada ste bili mlađi jer to područje ima tendenciju da opada kako starimo.

Budite oprezni sa svetlucavim senkama za oči

Nikada niste prestari za sjajne senke, ali ponekad je manje više. Metalik senke za oči mogu postati kao kreda na suvoj koži i naglasiti sve što želite da sakrijete. Dakle, najbolje bi bilo da otvorite oko mekom mat ili satenskom nijansom na kapku i da ih potom nijansirate u srednje i tamne senke iznad pregiba i spoljašljeg ugla.

Koristite hidratantne karmine i sjajeve

Poprilično je jasno sa se šminkanje za žene u četrdesetim vrti oko hidratacije, a tako je i sa usnama. Odlučite se za karmine sa teksturom balzama za usne i najbolje bi bilo da izbegavate mat nijanse. Ocrtavanje usana olovkom malo izvan linija će vam dati puniji izgled.

Dakle, hidratacija, hidratacija i hidratacija! Ona je ključna da bi vas vaša šminka podmladila i da biste mogli da zablistate i u svojim četrdesetim.

Dmitry Belyaev/GettyImagesPlus