Vodič kroz svet četkica za šminkanje: Koji oblik služi za šta?

by | maj 5, 2023
četkica za šminkanje

Čak i ako imate najmoderniju šminku u svojoj kolekciji, ona neće dati veličanstvene rezultate koje očekujete bez odgovarajućih, visokokvalitetnih alata. A četkice za šminkanje su najvažniji mejkap alat

Bilo da ste iskusan profesionalac za šminkanje ili početnik u šminkanju, ovaj tekst je savršeno polazište ako želite da pripremite sopstveni set četkica za šminku i usavršite svoju mejkap tehniku.

Četkica za šminkanje: kako izabrati pravu?

Četkica za šminku je difinitivno vaš najbolji prijatelj kada je u pitanju besprekorno nanošenje šminke. Kada napravite svoj prvi set, ostalo je samo da uvežbate sve one zapanjujuće ideje sa TikToka.

Beauty blender

On definitivno nije četkica u klasičnom smislu, ali je nezamislivo da ovladate modernim mejkap tehnikama, ako nemate bar jedan u svojoj kolekciji. Najbolji su sunđerčići bez lateksa koji mogu da se koriste i vlažni i suvi. Njima možete nanositi kremasta rumenila, tečni puder i ostalu podlogu. Njegova magija je jednostavna: nijedna četkica neće tako ujednačiti ten kao blender.

Četkica za konturisanje

Najbolje četkice za konturisanje su one lepezastog oblika. One omogućavaju da kreirate meke, difuzne poteze po licu koji ne ostavljaju vidljive i upečatljive targove i linije. A kada je konturisanje u pitanju, ovo je vrlo važno. Ovakva četkica može da se koristi za sve tipove formulacija.

Četkica za pudere

Mala i obla četkica za pudere je ono što će koristiti pravi profesionalci. A to se prilično razlikuje od četkice kakvu same obično upotrebljavama. Makeup artisti objašnjavaju da zaobljeni vrh daje preciznost, a veličina četkice omogućava da se na licu duže zadrži sjaj proizvoda. Ovu četkicu možete koristiti za sve pudaraste supstance.

Četkica za rumenilo

Klasična velika četkica za šminkanje je najbolji izbor kada treba naneti pudere. Ona omogućava da nanesete proizvod na veću površinu, a da konture ne ostanu previše upadljive, nego, naprotiv, da se stope sa ostatkom podloge i izgledaju prirodnije.

Četkica za hajlajter

Obla četkica oštre dlake je odličan izbor za nanošenje hajlajtera. Ali ne samo za to – ovakva šetkica koja je čvrsta, ali obezbeđuje i rasprskavanje kozmetika, odlična je da se nanosi i blendira kontura na istaknutim delovima lica.

Četkica za šminkanje – visoka preciznost

Kada poželite da nanesete senku za oči, ono što vam je najpotrebnije jeste preciznost. Ovo možete postići čvrstim, kratkim četkicama sečenim pod uglom. Idealne su za nanošenje senki za oči, kako puderastih, tako i kremastih.

Uz nju, za blendiranje senki za oči koristeće četkicu istog oblika, samo dužu i samim tim mekšu.

Četkica za obrve

Najbolji izbor kada su četkice za obrve u pitanju jesu one dvostane: sa jedne strane čvrsta četkica pod uglom, koja omogućava precizno nanošenje gela, pudera ili senke za obrve, a sa druge strane četkica za raščešljavanje. 0

Četkica za šminkanje: Usne

Ako želite ultrajasne, ispolirane, čiste linije na usnama, onda bi ruž trebalo da nanosite četkicom. Potrebna vam je precizna četkica kratkih vlakana, čvrsta i zaravnjenog vrha – vrde stručnjaci.

Deagreez/istock/gettyimagesplus