Senke za oči idealne za žene u četrdesetim: Ovakva šminka će vas učiniti mlađom, tvrde makeup eksperti

by | oktobar 1, 2023
senke za oči za žene u četrdesetim

Ukoliko želite da izgledate mladoliko, samo poslušajte makeup eksperte – ovo su najbolje senke za oči za žene u četrdesetim

Prvo pravilo, kažu makeup eksperti jeste: senka za oči ne sme da izgleda teško. Ukoliko tražite senke za oči, a već vam se pojavljuju prvi znakovi starenja, onda birajte mono senke sa mat ili satenskom teksturom koje osvežavaju vaš izgled. Zaboravite na šljokice i šmere – ne sme da bude očiglednog svetlucanja ili sjaja. Bež, bež-ružičasta, nude i ružičasto zlatne boje su savršene kao osnova vaše dnevne šminke ako ste u četrdesetim godinama.

Senke za oči za žene u četrdesetim: Hladne ili tople nijanse?

Zavisi od vašeg tipa kože. Generalno, bolje je izabrati hladne nijanse kako biste delikatno naglasili pregib oka. Zahvaljujući ovoj tehnici, linija očiju će se malo podići. Ali nemojte nanositi ovakve nijanse na donji kapak – u tom slučaju oči će vam izgledati umorno. Nanesite svetlo rozu ili bež senku na ceo kapak da biste ujednačili ton kože. Sjaj možete dodati u unutrašnjem uglu oka – tako osvežavate izgled.

Što se tiče toplih nijansi senke za oči, morate biti izuzetno oprezni. One jako lako stvaraju umoran ili bolan izgled, ističu kapilare u očima. Tople nijanse senke za oči mogu birati one žene u zrelim godinama koje imaju preplanulu kožu i topao podton kože. Tehnika nanošenja senke za oči je slična: sve tamne nijanse treba naneti na periferiju oka, a svetle nijanse na pokretni deo kapka.

Da li žene u četrdesetim mogu da koriste svetlucave senke za oči?

Naravno, sve zavisi od osobe, crta lica i afiniteta, ali je bolje izbegavati sjaj i metalik senke u složenim kombinacijama. Dobra šminka za žene u četrdesetim je lagana, neopterećujuća koja otvara oko i umekšava crte.  Važno je naglasiti sve prednosti vašeg lica: boju, dubinu očiju, prostor između trepavica i blago istaći pokretni deo kapka. Možete dodati blagi sjaj svojoj šminki, ali vrlo pažljivo. Na primer, dodajte sjajne senke u ugao oka.

Osnovna pravila nanošenja šminke za oči za žene u četrdesetim

Kremasta tekstura na opuštenom kapku izgleda urednije i traje duže. Pogodne su i suve teksture, ali ako se za njih odlučite, prvo na ceo kapak nanesite bazu sa nude nijansom ili rozikastom roze. A kada se osuši, nanesite tanak sloj senke u prahu0.

Takođe je najbolje izbegavati tamne nijanse: crnu, sivu ili braon. Naglasite međutrepavice i konturu trepavica hladnom smeđom nijansom. Ovo je univerzalno pravilo za sve tipove i boje kože. A dobro namazane trepavice učiniće oko svetlijim, upečatljivijim i mlađim.

Šminka za oči koja podmlađuje

Ukoliko tragate za konkretnim trikovima koji će vam podići spuštene kapke ili vam osvežiti izgled, evo kako to radi britanska influenserka, šminkerka sa 20 + godina staža, Lisa Eldridge.

laflor/istock/gettyimagesplus