Coquette girl: Nova estetika koja je sa trona svrgnula clean girl

by | oktobar 16, 2023
coquette girl makeup,estetika kokete

Nakon Clean girl ere, vreme je za Coquette girl. TikTok je pao, influenserke su je spremno prihvatile. Šta je to estetika kokete?

Koketa estetika je prikupila čak 1,3 milijarde pregleda, pozicionirajući se kao jedan od najtraženijih trendova u ovom trenutku. Brza pretraga na TikTok-u i vizuelne karakteristike estetike koketa su očigledne: nežne haljine, sanjivi krojevi i puno bebi roza. Dok Oksford definiše „koketu“ kao zavodljivu ženu, estetika coquette girl se fokusira na romantični, razigrani aspekt. Otkrijte tajne ove ženstvene šminke. 

Šta je to estetika kokete?

To je, kažu stilisti, pogled generacije Z na koketni, meki, hiper-ženstveni stil sa korenima u sred viktorijanske ere. Estetika kokete nameće korstete za mlekarice, dol haljine, čipke, volani i spetalne boje.

Članak se nastavlja posle reklama

Estetika koketa se čak proširila i izvan viralnosti društvenih medija predvođene generacijom Z, a najveće holivudske zvezde nose taj izgled i na crvenom tepihu i u svakodnevnom životu. Neki, poput pevačice Lane Del Rej, dugo su povezani sa stilom, dok su drugi, poput Sidni Svini i Lili-Rouz Dep, prihvatili trend poslednjih godina.

Kako postići coquette girl šminku?

Sakrijte podočnjake

Sveža, svetla baza služi kao osnova za ostatak vaše koketa šminke. Pošto vaš ten treba da izgleda blistavo i mladalački, velikodušno prikriveni podočnjaci su obavezni. Korektor je obavezan da posvetli područje oko očiju.

Puno rumenila

Postoji mnogo različitih načina da se protumači estetika kokete, ali većina podrazumeva mnogo svetlog rumenila.  Odlučite se za ružičaste i crvene nijanse ili posegnite za opcijom breskve boje za topliji izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Duge trepavice

Duge, tanke trepavice su još jedna od glavnih karakteristika trenda. Bilo da se zaklinjete u lažne trepavice ili više volite maskaru, obavezno se odlučite za super dugačak, paperjast efekat. Što se tiče ostatka šminke za oči, slobodno se poigrajte. Oči sirene bi izgledale zapanjujuće sa ostalim aspektima izgleda kokete.

Zamućene usne

Završite šminku zamagljenim usnama sa mekim fokusom da biste sve spojili. Ružičaste, nude i bobičaste nijanse su sve sjajne. Držite se sjajnih završnih slojeva, ili ako ste ljubitelj mat karmina, potražite prozirni.

Članak se nastavlja posle reklama
Valua Vitaly/istock/gettyimagesplus