„Rumenilo zalazak sunca“: Najveći trend lepote za leto 2024.

by | jun 14, 2024
Rumenilo zalazak sunca; portret mlade, perfektno našminkane devojke

Još jedan makeup trend je pokorio svet – rumenilo zalazak sunca. Krenuo je sa TikTok-a i proširio se kao letnji plamen širom sveta.  

Postoji sve više načina za nanošenje rumenila koji kruže društvenim mrežama. Kao i mnogi trendovi, „crvenilo za zalazak sunca“ dugujemo TikTok-u. Trend je započela blogerka Alissa Janay, čiji je video već prikupio više od 7 miliona pregleda na mreži. Ovaj svež i neobičan način nanošenja rumenila brzo je osvojio srca drugih influenserki.

@alissajanay1A vibe lol♬ original sound – Alissajanay

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je „rumenilo za zalazak sunca“?

Posebnost šminke je kombinacija rumenila u roze i narandžastim nijansama i zlatnog hajlajtera, koji stvaraju prelep gradijent koji podseća na letnji zalazak sunca. Za razliku od drugih popularnih načina šminkanja čiji je akcenat na rumenilu , ovaj ne uključuje stvaranje prirodnih nijansi. Zbog toga šminka „zalazak sunca“ nije prikladna za svakodnevnu varijantu  ako obično više volite prirodan i lagan makeup.

Kombinacija breskve i roze rumenila povoljno naglašava preplanulost kože – kako prirodnu, tako i kreiranu uz pomoć bronzera ili samopotamnjivača. Gradijent se može kombinovati sa blistavom kožom, neutralnom šminkom za oči i usne. Da biste napravili rumenilo, možete koristiti čak i veoma svetle nijanse za kojima ne biste posegnuli kada kreirate klasičnu šminku.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako ponoviti šminku?

Da biste stvorili „rumenilo zalazak sunca“, važno je da kožu dobro obradite i stvorite ujednačen ton sa blagim sjajem. Da biste to uradili, prvo nanesite hidratantnu kremu ili serum, a zatim laganu podlogu ili CC kremu sa prirodnim završetkom i blagim rosnim sjajem. Nesavršenosti na koži mogu se dodatno tretirati korektorom.

Trebaće vam dve nijanse rumenila i zlatni hajlajter. Kombinacije nijansi mogu biti različite, klasična verzija je ružičasta i svetla breskva. Takođe možete koristiti crvene, koralne i nežno roze proizvode sa toplim nijansama koji će vam pomoći da istaknete preplanulost. Nanesite ih tačkasto na obraze bliže slepoočnicama: narandžasta je, na primer, bliže centru obraza, a ružičasta je bliže periferiji lica. Nanesite hajlajter iznad pigmenata na spoljašnji ugao oka.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste sprečili da se nijanse stapaju u jednu boju i da bi gradijent bio glatkiji, koristite rumenilo i hajlajter iste teksture. Ali čak i sa pravim proizvodima, teško je postići savršen gradijent, za to je potrebna odgovarajuća tehnika. Prvo koristite vlažni sunđer da izblendate svaki proizvod pojedinačno, a zatim mekom četkom postupite po ivicama da biste ublažili prelaze i postigli gladak izgled.

Ako imate masnu ili kombinovanu kožu, nanesite suva rumenila sličnih nijansi preko kremastih rumenila. I fiksirajtešminku sprejom ili završnim providnim prahom. Šminku za oči možete ostaviti neutralnom, na primer, na trepavice naneti smeđu maskaru ili napraviti laganu krilatu liniju. Takođe bi trebalo da ostavite usne bez akcenta, nanevši na njih providni balzam – i najbolja letnja šminka je spremna!

Članak se nastavlja posle reklama