Dream girl mikrohajlajtovanje lica je najnoviji beauty TikTok trend koji morate isprobati

by | mart 6, 2023
Mikrohajlajtovanje lica

Mikrohajlajtovanje lica u stilu „dream girl“ trend je u šminkanju koji je sve popularniji na društvenim mrežama. U nastavku vam otkrivamo kako ga postići.

Nekoliko živahnih fraza o lepoti će privući vašu pažnju poput „istaknite, oblikujte i zasijajte“. Dok mnogo trendova isticanja kruži internetom, jedan je posebno privukao našu pažnju — mikroisticanje odnosno mikrohajlajtovanje (mikrohiglighting). Poznata kao tehnika isticanja „dream girl“ na TikTok-u (gde je postala viralna), mikroisticanje podiže lice na svim pravim mestima i preduzima minimalne korake da se postigne look. U nastavku vam predstavljamo lak vodič kako i same da isprobate ovaj trend.

Šta je mikrohajlajtovanje lica?

Smatra se tehnikom „dreamj girl“ isticanja, nakon što je postala viralna na TikTok-u, mikrohajlajting  je u suštini tehnika isticanja koja pomaže da lice izgleda podignutije. Dok većina tehnika za hajlajtovanje koristi belu olovku da dobije izgled, ovde možete koristiti druge proizvode.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Kako postići ovaj look?

Možete koristiti kremu ili tečne olovke ili korektor da biste kreirali mikroistaknuti izgled. Važno je napomenuti da bela neće raditi za svakoga, a umesto toga možete da koristite nijansu koja odgovara vašem tonu kože (boja slonovače, kremaste nijanse…). Ako više volite mat izgled, možete koristiti olovke jednu do dve nijanse svetlije od prirodnog tona kože da ih istaknete bez svetlucanja, ili se možete odlučiti za korektor. Više volite mešavinu mat i sjaja? Koristite korektor tamo gde želite da završna obrada bude mat, a highlighter na mestima gde želite više svetlucanja i sjaja. Ne postoje konkretna pravila – sve je u tome šta čini da se osećate i izgledate najbolje. Testirajte nekoliko nijansi u različitim završnim obradama da vidite koje najbolje rad. Budite kreativni i zabavite se.

Nakon što nanesete podlogu, konturu i/ili bronzer, možete mapirati oblasti koje želite da mikroistaknete na licu.

Članak se nastavlja posle reklama

Počnite tako što ćete hajlajter staviti u unutrašnje uglove očiju, ispod obrva, niz nos i pokretom nagore u uglove usta. Takođe možete postaviti marker na spoljne uglove očiju i bilo gde drugde gde biste želeli da napravite podizanje. Dobra stvar kod mikroisticanja je što ga možete prilagoditi svojim specifičnim potrebama.

Bez obzira da li koristite prste, četkice za šminkanje ili sunđer, važno je napomenuti da proizvod treba dobro izblendati, pa koristite alate koji će vam dati najbolje rezultate.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako koristite korektor ili olovku, možda ćete otkriti da četkice ili sunđeri najbolje mešaju. Sve zavisi od konzistencije i teksture proizvoda.

@priscillafvb I actually recorded this video in January when this hack was trending 😀 #highlighthack #nyxjumbotrend #trendingmakeup #foryou #fypmakeup #makeupforblackwomen ♬ original sound – Priscilla Bhangu

Članak se nastavlja posle reklama

Pre nego što postavite šminku, pregledajte svoj rad i vidite da li je nečemu potrebno malo dodatnog mešanja. Zatim možete da nanesete sprej za fiksiranje kao što je sprej za hidrataciju šminke i popravljanja, koji će učvrstiti vaš naporan rad i zadržati šminku bez mrlja tokom dana (i noći).

 

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljedeniskomarov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images