Nevidljiva šminka – Vodič kroz minimalistički makeup poznate šminkerke Kloi Morelo (+ video)!

by | februar 1, 2023
nevidljiva šminka

Nevidljiva šminka je sasvim novi pristup „no makeup“ makeup looku, a kako ga postići, otkrivamo u tekstu u nastavku, uz pomoć poznate šminkerke.

Kloi Morelo brzo je postala kraljica minimalne šminke. Pre nekoliko meseci, oduševila nas je svojim genijalnim trikom za prirodnu šminku uz uštedu proizvoda. I ovog puta, ona je podelila ceo svoj tutorijal za „izgled šminke čiste kože“, od čišćenja lica do nanošenja pudera za fiksiranje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Morello (@chloemorello)

YouTube video pod nazivom „ Nova nevidljiva metoda šminkanja “ je njen način da istakne „prirodnu teksturu i sjaj svoje kože“. Ali uprkos tome što izgled izgleda „jedva postoji“, ipak je potrebno malo truda da se ovaj look postigne. I, u njenom stilu, šminkerka nam usput nudi nekoliko neobičnih, ali briljantnih saveta.

Nevidljiva šminka- novi minimalistički pristup

Priprema kože

Kao i u svakoj drugoj vrsti šminkanja, za početak, potrebno je da očistimo i hidriramo kožu. Nakon korišćenja tonika, Kloi na lice nanosi hidratantnu kremu koja poboljšava teksturu i hidrira kožu lica.  Isto tako, šminkerka koristi i preparat za minimiziranje crvenila. Tek nakon svih ovih koraka, Kloi nanosi kremu sa zaštitnim faktorom.

Nevidljiva šminka uzumenilo i bronzer

Za početak, pre bilo kakvog pokrivanja s puderom, Kloi na delove lica nanosi bronzer. Nakon toga, koristi jako pigmentirano tečno rumenilo koje blenda preko slepoočnica. Na taj način, prema njoj, licu daje „sun kissed“ prirodni izgled.

Podloga

Nakon bronzera i rumenila, pminkerka  prelazi na svoju podlogu. Lagano meša dve nijanse tečnog pudera. Ona napominje da treba posebnu pažnju obratiti na područja na kojima smo već naneli proizvod, kako bismo osigurali da „rumenilo još uvijek probija“.

Umesto da uzme svež sunđer za šminku ili četkicu za podlogu, ona koristi isti beauty blender koji je koristila za nanošenje rumenila i bronzera. Razlog? „Za ovakav izgled želim da se proizvodi stope jedan u drugi dok za potpunu pokrivenost verovatno to ne bih uradila.“

Korektor i nevidljiva šminka

Koristeći prste da stopite proizvod u kožu, uzmite tečni korektor i „nanesite ga pravo preko svega što želite da pokrijete“, kaže Kloi. Međutim, želećete da ostavite svoje podočnjake „golim“ jer ćemo se kasnije vratiti na ovaj deo lica prema njenim uputstvima.

Oči

Laganom rukom, Kloi eyeshadow olovkom iscrtava liniju trepavica, nakon čega nanosi smeđu senku, koju koristi kao alternativu ajlajneru. „Zaista samo želim da vizuelno produžim svoje oči i učinim da mi trepavice izgledaju gušće, a ne želim da izgledaju kao da sam nanela ajlajner“, objašnjava ona. Na kraju koristi malo maskare i ajlajnera koji diskretno nanosi na vodenu liniju donjeg kapka.

Nevidljiva šminka i oblikovanje obrva

Sledeći korak su obrve. Koristeći omiljenu olovku, Kloi se drži prirodnog oblika i luka obrva. Kada ih oblikuje, uz pomoću olovke popunjava praznine, „Sviđa ovaj način šminkanja jer se stvara izgled prirodne dlake na obrvama“, kaže ona.

Podočnjaci

„Ovo sam ostavila poslednje jer su mnogi drugi proizvodi uradili dosta posla za mene, tako da ću ovaj proizvod staviti samo tamo gde mi treba“, objašnjava ona o svom pristupu prikrivanju ispod očiju.

Da bi završio ovaj korak, Kloi koristi korektor u stiku u breskvastim nijansama, jer je u pitanju kontrast s tamin podočnjacima. Samim tim, crni kolutovi su manje vidljivi.

Usne i nevidljiva šminka

„Pronađite olovku za usne koja je savršena za vašu nijansu usana. Nakon oblikovanja usana olovkom, nanesite balzam“, kaže ona.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, ona uzima malu količinu pudera za fiksiranje i natapka ga preko jagodica i brade.

„I eto ga, moja sjajna čista nevidljiva šminka.“

Ako vam je naš tutorijal bio nejasan, pogledajte ceo video u tekstu u nastavku.

Lepota i zdravljeutkamandarinka/iStock/Getty Images Plus via Getty Images