Kako da uvek budete zadovoljne manikirom? Izaberite lak za nokte spram tona kože!

by | septembar 10, 2023
lak za nokte spram tona kože

Ako želite elegantne ruke koje ostavljaju utisak, onda je boja laka za nokte koju nosite izuzetno važna. Jednostavno, baš kao sa šminkom i kosom – ni boje manikira ne izgledaju isto na različitim tipovima kože. Kako da izaberete lak za nokte spram tona kože?

Koliko puta ste prošle ovaj scenario: opredelite se za trendi boju laka za nokte koja tako dobro izgleda na koleginici i… potpuno se razočarali! Vaše ruke su uz nju izgledale zdepasto i čudno. Zašto se to dogodilo?

Odgovor je vrlo jednostavan – boja laka za nokte ne odgovara vašem tonu kože! Da se ne biste ponovo našli u situaciji u kojoj je poseta manikiru postala samo bačen novac, predlažemo vam četiri nijanse koje dobro stoje svim tonovima kože. Sa njima jednostavno nema greške.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako odrediti ton kože?

Boja vaše kože je ono što nazivamo i „površinska“ boja kože. Ima tendenciju da se menja u zavisnosti od klime, izloženosti UV svetlu, zdravstvenih uslova i drugih spoljnih faktora. Postoje 3 glavne vrste nijanse kože:

svetao ten

taman ten

Članak se nastavlja posle reklama

srednji ten.

Ako vam je teško da odredite precizan ton kože, postoji vrlo jednostavan trik koji možete isprobati kod kuće! Samo pogledajte svoju vilicu jer je ovo područje lica na koje najmanje utiču koža i uslovi okoline. Ovde možete najbolje videti svoj „pravi“ ten i tačno odrediti njegovu nijansu. To možete učiniti gledanjem u ogledalo ili slikanjem. Samo proverite da li pregledavate svoju kožu pod prirodnim svetlom!

Članak se nastavlja posle reklama

Lak za  nokte spram tona kože: Odredite podton kože!

Ako je vaša boja kože u stvari površinska boja kože, onda je podton sekundarna nijansa koja se nalazi ispod nje. Dok se vaš ton kože može promeniti zbog izlaganja suncu, hemijskog pilinga i drugih spoljnih faktora, vaš podton ostaje konstantno isti. Poznavanje vašeg podtona je neverovatno korisno za stvaranje jedinstvene palete boja koja odgovara vašem specifičnom tenu. Ovo ne važi samo za lak za nokte, već i za odeću, nakit, šminku, pa čak i za boju kose! Postoje 3 glavna podtona:

Hladan – Koža koja ima ružičaste, crvene ili plave nijanse

Članak se nastavlja posle reklama

Topao – Primetne žute, nijanse breskve ili zlatne nijanse

Neutralni – koža sa maslinastom nijansom ili sivim nijansama

Članak se nastavlja posle reklama

Evo jednostavnog haka koji će vam pomoći da odredite podton kože: Uzmite prazan beli list papira i prislonite ga uz lice. Ako vaša koža ima žutu nijansu, imate topao podton. Ako izgleda crveno ili roze, imate hladan podton. U slučaju kada izgleda plavo, zeleno ili sivo, imate neutralan podton kože.

Kako odabrati lak za  nokte spram tona kože?

Nema više besciljnog biranja boja u salonu za nokte! Uštedite malo vremena i truda tako što ćete se upoznati sa najprikladnijim bojama za vašu specifičnu nijansu kože! Ovo će vam garantovati laskavi manikir svaki put. To znači da ćete napokon imate leegantne ruke kao sa fotofrafija.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolji lak za nokte za hladan podton kože

Boje laka za nokte koje odgovaraju: Kremaste nude boje, pastelne nijanse ružičaste i ljubičaste, i mlečno braon su neke od najlaskavijih nijansi lakova za nokte za ljude sa hladnim podtonom. Za elegantan i minimalistički izgled, možete isprobati boju kože, boju lavande, tamnocrvenu ili moka braon.

Boje laka za nokte koje treba izbegavati: Izbegavajte beli lak za nokte, kao i pastelne i tamne nijanse plave, zelene i žute.

Najbolji lak za nokte za hladni podton kože

Boje laka za nokte koje odgovaraju: Za topli podton, najbolji lak za nokte je nežno roze, ljubičasta, bakar metalik i ružičasto zlato!

Članak se nastavlja posle reklama

Boje laka za nokte koje treba izbegavati: žuto i narandžasto. Izgledaćete bolesno i isprano!

Boje laka za nokte za neutralni podton kože

Boje laka za nokte koje odgovaraju: Za neutralni podton, najbolja boja laka za nokte su nijanse breskve, narandžaste, karamel ili tamnoplava.

Boje laka za nokte koje ne odgovaraju: Izbegavajte pastelno plavu i sivu, jer one mogu da daju vašim noktima neuređen i neprijatan izgled.

Članak se nastavlja posle reklama
DevMarya/istiock/gettyimagesplus