Ruski manikir: Kako se pravilno radi nail trend koji je osvojio svet?

by | 27 januara, 2023
ruski manikir

Sve je popularniji čuveni ruski manikir zbog čega nokti i zanoktice izgledaju tako uredno. Ipak obratite pažnju na ovo pre nego što se odlučite.

Ruski manikir, ali poreklom iz Nemačke

Zapravo, čuveni „ruski manikir“ je u stvari poreklom iz Nemačke. Tako se pojavio još pre pola veka ali zaživeo je u Rusiji od prvog dana i koristi se čak i dan-danas. Fotografije ruskog manikira su izazvale veliku pometnju koji se sada proširio po celom svetu.

Koje su prednosti ruskog manikira?

Ruski manikir postiže se uz pomoć  sprovodi se pomoću kombinacije raznih brusilica za nokte. Ali ne brinite, ne oštećuje nokte, niti kožu. Ako profesionalac za manikir uradi sve kako treba, rezultat će vas oduševiti.

Prednost ove metode je u tome što eliminiše potrebu da se nokti unapred omekšavaju uz pomoć pare, pa da se tek onda seče višak kože. Na ovaj način se smanjuje rizik od infekcije. Brusilice nisu grube, a nakon manikira se obavezno sterilišu vrelom parom.

Još jedan plus je mogućnost uklanjanja samo problematičnih oblasti, bez odstranjivanja zdrave kože. Pored toga, ruski manikir vam omogućava da smanjite broj odlazaka na korekcije: nakon ovakvog tretmana, zanoktice ne rastu tako brzo, a manikir duže ostaje uredan.

Uprkos popularnosti ove metode, ona takođe ima i svoje protivnike koji je smatraju prilično agresivnom, i što je najvažnije – ne tako bezbednom metodom. Sigurni su da ne mogu svi specijalisti kvalitativno uraditi ruski manikir i ne savetuju da se to radi kod kuće.

Ruski manikir: na šta treba obratiti pažnju?

Glavni nedostatak ruskog manikira je u tome što neiskustvo može da ošteti nokatnu ploču, poremeti njen rast ili ostavi neravnine. To u najboljem slučaju samo neće lepo izgledati, dok u najgorem slučaju zahteva ozbiljan tretman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrew Sarieh (@andrew.nails) 

Ono što se često naziva „poliranje“ zapravo rezultira ogrebotinom kože oko nokatne ploče. Prvi signal da vaša kozmetičarka nije toliko vešt u je osećaj peckanja, toplote ili bilo koje druge neprijanosti.

U SAD-u je čak mehanički piling i lica i noktiju dozvoljen u kozmetičkim salonima samo uz posebnu licencu. Prosto je nemoguće savladati ovu tehniku za samo nekoliko sati na master obukama ili brzim kursevima.

 

Miljana MomirovićIrina Tiumentseva/GettyImagesPlus