Znaci da treba da zamenite manikirku

by | septembar 7, 2023
Znaci da treba da zamenite manikirku; žena u manikir salonu s manikirkom

Manikirke nikada nisu imale više posla i nikada žene nisu vodile toliko računa o noktima. Ali nisu sve manikirke dobre. Koji su to znaci da treba da zamenite manikirku?

Danas ćemo se pozabaviti temom na šta treba obratiti pažnju pri izboru manikirke.

Znaci da treba da zamenite manikirku: Na šta treba obratiti pažnju

Nokti su jedan od najtraženijih termina na internetu. Društvene mreže pune su oglasa majstora koji nude svoje usluge. Kako se ne izgubiti u takvom obilju informacija? Na šta treba obratiti pažnju pri izboru manikirke kako ne biste upali u nevolje? Kvalitet manikira direktno zavisi od korišćenih materijala, profesionalnosti manikirke i poštovanja sanitarnih standarda. Dakle, upravo na ove aspekte treba da obratite pažnju prilikom izbora manikirke kako se kasnije ne biste pokajali.

Izgled

Da li je neko profesionalac u svom poslu, videće se na osnovu njegovog izgleda. Ako je vaša manikirka „zapuštena“ i ne vodi računa o svom izgledu, verovatno i poslu pristupa tako. A od takve osobe teško je očekivati kvalitet. Pritom, manikirka ne mora da ima savršene nokte koji su u trendu, dovoljno je da budu negovani i čisti.

Neuredno radno mesto

Ovo govori ne samo o ličnim kvalitetima majstora, već i o sigurnosti vašeg zdravlja. Sve u salonu mora da bude besprekorno čisto. Nakon svakog klijenta, treba da se dezinfikuje sto i kompletan alat koji je korišćen prilikom sređivanja noktiju. I nije dovoljno samo isprskati četkice i turpije alkoholom. Salon za manikir salon mora da ima sterilizator za manikir pribor.

Da li manikirka ima sertifikat

Ima toliko talentovanih osoba koje su same, pomoću materijala sa interneta, postale vrhunske manikirke. Ali to ne znači da su sve manikirke takve. Pre nego što joj prepustite svoje nokte, raspitajte se kod koga je manikirka „pekla zanat“. Različite diplome, nagrade i sertifikati ukazuju na to da manikirka prati nove trendove kada su nokti u pitanju.

Lako je zakazati termin

Reklama „od usta do usta“ dobro funkcioniše i pravi profesionalci retko imaju prozor za nove klijente. Veoma je teško uklopiti se u gust raspored. Stoga, ako manikirka ima mnogo slobodnih termina i skoro uvek slobodna, to može ukazivati na to da je ili tek započela posao ili jednostavno nije dobra u svom poslu.

Šta može krenuti po zlu?

  1. Pre svega, nokti mogu biti oštećeni ako ih prepustite nekom ko nije profesionalac. A povređenoj nokatnoj ploči treba mnogo vremena da se oporavi. I to će vas koštati…
  2. Ako manikirka ne poštuje sanitarne norme, možete da „pokupite“ razne gljivice, viruse i bakterije.
  3. Upotreba nekvalitetnih materijala učiniće vaš manikir neprivlačnim, a nokatna ploča počinje da se ljušti i puca.

Manikir za jesen 2023: Pripremite se na vreme

shironosov/gettyimages.co.uk