Novi mejkap trend: Započnimo dan bez maskare

by | 25 marta, 2017

Kad bismo ovog trenutka izašli na ulicu i sproveli među damama malo istraživanje na temu – bez kog mejkap proizvoda nikad ne izlaze iz kuće, budite sigurni da bi nam bar osam ili devet njih odgovorilo: bez maskare! (Tvrdimo na osnovu mnogobrojnih istih ili sličnih anketa već mnogo puta objavljivanih u raznim magazinima o lepoti) Jer, nekako je maskara taj ključni činilac koji učini da u tren oka izgledamo razbuđenije, svežije, da u dan krenemo otvorenog pogleda. Ali, mejkap vizažisti na ovogodišnjem Fashion Weeku, predstavili su i jedan sasvim novi trend „no mascara“! 

Foto: Guliver/Getty Images

Mejkap artista modne kuće Chloé pustio je modele na pistu bez trunke maskare, ili kako je on to objasnio pustio je gole trepavice da prošetaju pistom. Inspiracija mu je bila njegova muza Kejt Mos i njen minimalistički stil šminkanja. Ali, kad bolje pogledate Chloé manekenke, u prvi mah nećete ni primetiti da maskara nedostaje. To je zato što im je ajlajner iscrtan u debljem sloju, a kapci su dobro osenčeni i diskretno prekriveni gliterom.

Foto: Guliver/Getty Images

Vizažista francuske kuće Balmain takođe je imao svoje trikove kojima je prikrio nedostatak maskare. Taman prsten od crne senke oko oka i metalik odsjaj na kapcima, oko čine dovoljno atraktivnim, pa se nedostatak maskare i ne primećuje.

Naravno, u svakodnevnim prilikama nećete koristiti ovako intenzivne okvire i toliko sjaja, ali dovoljan je i jedan potez ajlajnerom, malo senke i i eventualno malo rumenila i izgledaćete sveže i prirodno.

Pročitajte i … Pet ruževa koje ćete obožavati ovog proleća

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje