O novim korektorima i hajlajterima pričamo sa vrhunskim šminkerima – Nenom Ilić i Markom Nikolićem…

by | april 20, 2017

Jedan naš kolega ima običaj da kaže “do sutra biste pričale o puderima, hajlajterima, korektorima, karminima…”. Budući da nemamo argumente kojima bismo ga demantovale – a nemamo ni razlog da se ne bavimo šminkom, naprotiv – danas razgovaramo upravo o hajlajterima i novim korektorima, ali ne međusobno, već sa vrhunskim šminkerima.

Priredila: Brankica Treskavica

Od Marka Nikolića smo saznali da su kozmetičke kuće lansirale palete korektora, koje osim klasičnih bež nijansi sadrže još dve boje – zelenu i ljubičastu.
Zelena je predviđena za korigovanje bubuljica, prirodnog rumenila ili, tokom leta, kad vam se posle sunčanja “oljučti” koža na nosu. Sve to ne možete da pokrijete bež korektorima, jer crvenilo “izbija” kroz njih, ali zeleni tonovi ga neutrališu. Kasnije, kad stavite puder, crvenilo se uopšte ne primećuje. Ljubičasti korektor vizuelno otklanja umor i sivilo, koje posle mnogo rada ili provoda prekrije celo lice. On će vam dati svežinu, a možete da ga pomešate sa puderom ili u maloj količini nanesete po centralnom delu lica, pa preko njega (dobro razmazanog) stavite puder. Praktično, u paletama imate sve što vam, tokom cele godine, može zatrebati.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Arhiva Nene Ilić

Šta hajlajterom može da se postigne, pričali smo s Nenom Ilić: Znate da postoje različite teksture hajlajtera – tečni, kremasti, kameni, u prahu, a koji je za vas najbolji zavisi od efekta koji želite da postignete. Naravno, ukoliko hoćete intenzitet uzećete onaj sa većom koncentracijom svetlucavih čestica. Boje idu od bele, biserno bele, bež, zlatne, bronzane, rozikaste, pa i duginih boja. Bila sam šokirana kad sam videla crni hajlajter! Očigledno proizvođači ne znaju više šta će, pa ‘ajde da pravimo circus.
Postoje tečni hajlajteri, koji nemaju mnogo svetlucavih čestica, već deluju kao blistava krema. To su “strobing kreme“, a nanose se na celo lice, pre tečnog pudera, ili samo na delove lica na koje se hajlajteri i inače stavljaju – vrh nosa, iznad jagodica i usana, na sredinu čela, malo na usne, pa da se preko njih stavi lagani ten. U tom slučaju predstavljaju bazu, zahvaljujući kojoj se lice lepo presijava, ali deluje vrlo prirodno. Veoma dobre tečne hajlajtere imaju Mac, Inglot, Benefit…

Pročitajte i… Vaše make up nedoumice vezane za pudere, rešava Milica Jevtić, glumica i beauty trener 

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje