Obrnuto mačje oko je mejkap trend godine: Evo kako da postignete ovaj look!

by | septembar 21, 2022
Obrnuto mačje oko

Obrnuto mačje oko najnoviji je TikTok trend šminkanja koji je postao sve popularniji u proteklih nekoliko meseci.

„TikTok me je naterao da to uradim“ – to je fraza koja je postala tako uobičajena u poslednjih nekoliko godina. U svetu lepote, TikTok je inspirisao trikove za šminkanje nosa, aplikacije za „sun burn“ rumenilo, te rivalstvo između mačjih očiju, pasjih očiju i lisičjih očiju i još mnogo toga.

Danas smo, međutim, ovde da istaknemo jedan poseban trend lepote (koji se zapravo nalazi u jednom od gore navedenih trendova) koji smo viđali širom TikToka i Istagrama-  šminka „mačje oči „(AKA lisičje oči). U pitanju je oštar zaokret u nekim od naših omiljenih izgleda „krilatog“ ajlajnera, ova tehnika trenutno povećava samopouzdanje i super je svestrana, tako da je lako shvatiti zašto je toliko popularna. Nastavite da čitate da biste saznali sve o obrnutoj šminki mačjih očiju, uključujući nekoliko naših omiljenih primera.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta je obrnuto mačje oko?

Obrnuti mejkap mačjih očiju ima dve glavne varijacije. Za minimalniji pogled na trend, jednostavno dodajte vrh nalik krilu u unutrašnji ugao oka. Alternativno, možete se odlučiti za tešku olovku za donje kapke koja se završava u šiljatom unutrašnjem uglu, sa minimalnijim olovkom na gornjoj liniji trepavica. Sve zavisi od vaših specifičnih preferencija, ali jedno je sigurno: ako odvojite vreme da skrolujete kroz TikTok, sigurno ćete pronaći više od nekoliko načina da primenite ovaj look.

Najbolji deo obrnute šminke za mačje oči je to što dobro funkcioniše sa svim oblicima očiju. Obrnuto mačje oko je često daleko lakši način da se stvori kultni oblik „mačjeg oka“. Dobro funkcioniše na svim vrstama očiju i posebno je dobar za spuštene oči ili one sa naborom kapaka koji dolazi do spoljašnjeg ugla oka, gde uobičajena olovka za mačje oči ne funkcioniše tako lako.

Kako postići ovaj look?

Najbolje je započeti pripremom područja oko očiju, bez obzira na vrstu obrnutog mačjeg oka koji odaberete. Nežni proizvodi su neophodni. Dajte svojoj koži vremena da ih upije, a nanošenje prajmera za oči ovde može biti  dobar izbor. To će vam pružiti dugotrajniji mejkap.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada je vaše područje oko očiju pripremljeno, vreme je da počnete sa šminkanjem. Veoma oštra olovka je uvek ključna za povlačenje savršene linije. Da bi se postigao najčistiji izgled,  gledajte pravo u ogledalo otvorenih očiju. Iz spoljašnjeg ugla oka, počevši od donje linije trepavica, nacrtajte pokret repa. Ne morate ga još usavršavati, ali pokušajte da ih uravnotežite na svakom oku.

Kada dođete do unutrašnjeg ugla, pokušajte da dobijete isti ugao tačke kao repovi spoljnog ugla. Ponekad držanje tanke četkice za šminkanje duž linije ispred oka može pomoći da spojite ova dva repa.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada postavite svoj opšti obrnuti oblik mačjeg oka, vreme je za  blendovanje. Ispod oka koristite senku kako biste uokvirili liniju trepavica. Zatim uzmite ravnu četkicu za senke kako bi senka ublendala u donju liniju trepavica. Proširite senku od spoljnih uglova u željeni oblik mačjeg oka.

Nakon intenziviranja i blendanja donje linije trepavica, odvojite vreme da popravite ivice pamučnim štapićem i micelarnom vodom. Nakon toga, nanesite korektor sa tankom četkom kako bi vaše obrnuto mačje oko zaista bilo upečatljivo. Pored toga, prelazak preko krila sa gel oblogom može pomoći da se produži dutrajnost ukupnog izgleda.

Članak se nastavlja posle reklama

Inspiracija

Savršen mejkap

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od najboljih delova ovog looka je mnoštvo načina na koje možete da je napravite svojom. Ovde, korišćena je tehnika negativnog prostora koja čini da dizajn zaista iskoči.

Dramatično

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)


Za dramatičnije obrnuto mačje oko, obrišite spoljni ugao „repa“ blagim blendanjem duž unutrašnjih i spoljašnjih uglova. Ovde možete videti kako posebno dugačke, lepršave trepavice zaista mogu da upotpune izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Prošireno izdanje mačjih očiju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shari Kramer (@shari.mua)


Da biste svom izgledu  dali posebno dramatičan, lisičji izgled, odlučite se za produženo mačje oko u obrnutom smeru. Ovde je šminkerka dovela spoljne repove skoro do spoljašnjeg ugla obrva modela, što čini posebno smeo krajnji izgled. Da biste ponovo kreirali ovaj izgled, najbolje je da koristite tečni ajlajner koji glatko klizi.

Abstraktno

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATIE JANE HUGHES (@katiejanehughes)


Ne moraju svi obrnuti izgledi šminke mačjih očiju biti iscrtani crnim ajlajnerom – niti moraju koristiti čvrste četkice. Ovde, slavna šminkerka Katie Jane Hughes pokazuje razigrano apstraktno obrnuto mačje oko, što je odlično za ležernije događaje.

Tamno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)


Adrana Lima je jedna od poznatih ličnosti koja redovno šminka obrnuti izgled mačjih očiju. Ovde se šminkerka odlučila za tamnocrno, ultraoštro mačje oko kako bi zaista naglasila oblik manekenkinih očiju i stvorila sveukupni upečatljiv izgled. Da bi vrhovi krila bili ovako oštri, držite pri ruci flašu micelarne vode i zašiljene pamučne štapiće ili finu četkicu za šminkanje pod uglom.

Članak se nastavlja posle reklama

Dvobojno obrnuto mačje oko

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shari Kramer (@shari.mua)


Da bi se osiguralo da obrnuto mačje oko iskoči. koristite tehniku u dva tona. Ovde je ocrtan unutrašnji ugao i suzni kanal belim ajlajnerom kako bi se istinski istaknulo obrnuto mačje oko.

Jak kontrast 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shari Kramer (@shari.mua)


Treba vam još dokaza da dvobojni pristup može biti nesumnjivo zapanjujući? Ovo obrnuto mačje oko koristi belu bazu na gornjoj strani i unutrašnjeg i spoljašnjeg vrha krila, što efektivno osvetljava ukupan izgled.

Svakodnevne obrnute mačje oči

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shari Kramer (@shari.mua)


Obrnuti izgled mačjeg oka može biti oštar i upečatljiv, ali funkcioniše i za svakodnevnu šminku. Trik je u tome da ga uparite sa lepršavim obrvama, balzamom za usne, lažnim pegama i jedva prisutnim proizvodima za lažni ten.

Smelo mačje oko biće najveći make up trend za jesen 2022! (video)

Lepota i zdravljeAmy Sussman / Staff via Getty Entertainment