6 najčešćih grešaka prilikom iscrtavanja obrva – da li ih i vi pravite?

by | avgust 16, 2022
greške u iscrtavanju obrva

Obrve definišu lice, to je činjenica. Greške u iscrtavanju obrva mogu da pokvare ceo izgled – ne dozvolite to

One upotpunjuju naš izgled i naglašavaju oblik lica. Isto tako mogu ozbiljno pokvariti izgled, dodati godine ili vas učiniti strogim. Ako ne difinišete obrve kako treba, jednostavno se poništili sav trud koji ste uložili u šminkanje tog dana.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Najčešće greške u iscrtavanju obrva

 

Greška #1: Pogrešna nijansa olovke

Nemojte uzimati previše tamnu olovku za obrve. Brinete bi trebalo da biraju 2-3 tona svetliju nijansu od boje svoje kose. Plavuše treba da čine suprotno – da kupe olovku koja će biti za 2 – 3 nijanse tamnija od njihove kose. Čak i ako imate crnu kosu, nikako nemojte uzimati crnu olovku – odlučite se za tamno smeđe ili tamnosive nijanse. Izbor će zavisiti od tona koji želite da postignete.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Greška #2: Crtež je previše svetao

Veoma svetao crtež nije najbolji izbor. Vizuelno, obrva se može podeliti na 3 dela: glava, telo i rep. Osnova obrve ne bi trebalo da bude intenzivnija od ostatka. Boja obrve trebalo bi da lagano prelazi iz svetle u tamno, u suprotnom vaše lice će izgledati ljutito i sumorno. Ovakva tranzicija pomoći će vam da obrva izgleda prirodnije.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Greška #3: Pogrešan oblik obrva

Svaka osoba ima svoj oblik lica  – potpuno ista situacija je i sa obrvama. Oblik koji imaju vaša sestra ili drugarica vama, možda, uopšte neće stajati.  Devojke sa okruglim licem trebalo bi da biraju oblik sa oštrim lukom, a koje imaju lice u obliku dijamnanta – klasičan, blagi luk. Devojke ovalnog lica mogu da nose sve oblike. Ovalne obrve pogodne su samo za žene sa kvadratnim oblikom lica.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Greška #4: „Tužne“ obrve

Ako ostavite rep obrve suviše dugačkim može vam se dogoditi da postignete utisak „tužnog lica“. Produžen rep povlači sa sobom utisak spuštenog spoljnog ugla oka. Kako to da izbegnete? Neka rep ne bude niži od glave i tela obrve.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Greška #5: Preterana želja za simetrijom

Lice svake osobe je asimetrično – baš kao i obrve. Da, naš zadatak je u velikoj meri da ih vizuelno približimo idealu, ali ovde je važno ne preterati. Potpuna simetrija delovaće neprirodno i narušuće harmoniju lica.

 

Greška #6: Preguste obrve

Po pravilu, previše gusto iscrtane obrve izgledaju kao da ste ih pravile flomasterom.  Najbolje je da koristitei naoštrenu olovku i pokušate da nacrtate tanke linijice (zamišljenje dlačice) laganim pokretima ruke, bez jakog pritiska.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Bolje definisane obrve – ovo je pravi put…

peackstock/gettyimagesplus