Ravne obrve su glavni trend 2023, a idealne su za žene ovalnog lica

by | april 27, 2023
ravne obrve

Jedan od najupečatljivijih trendova lepote ove godine svakako su ravne obrve. Evo kako one izgledaju i kome najbolje pristaju

Koliko god da nam zvezde sa crvenog tepiha nameću izblajhane ili krajnje stanjene obrve kao trend – ono što se dogodilo jeste da su u modu ušle ravne obrve.  Šminkeri ovu formu već nazivaju glavnim trendom godine.

Kako je nastao trend?

Ravne obrve ponovo su postale popularne zahvaljujući TikToku, Florence Pugh i Belli Hadid. Ovo nije prvi put da je manekenka uvela novi oblik obrva u modu: prošli put je Hadid učinila popularnim tanke obrve sa podignutim krajem koje dodaju efekat liftinga i čuveni fox eye.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Florence Pugh (@florencepugh)

Sa preko 323 miliona pregleda na TikTok-u, hešteg #straightbrows samo pokazuje da je ravni oblik obrva već postao popularniji od supertankih i izbeljenih obrva.

Ravne obrve: Šta je posebno u ovom obliku?

Kao ni ostale trendove, ravne obrve nisu izmislili TikTok blogeri. Audrey Hepburn je nosila ovu formu. Guste i ravne obrve vizuelno su istezale lice glumice i dale izgledu pomalo iznenađen izgled.

Audrey Hepburn

Inače, Florens Pugh je na ceremoniji dodele BAFTA imitirala upravo stil Audrey Hepburn i pojavila se na crvenom tepihu sa kosom skupljenom u maniru glumice i izduženim obrvama. Da bi to uradila, Florens nije čupala obrve i upravo zbog toga je njena tehnika oblikovanja obrva sjajna.

Kako oblikovati ravne obrve?

Da biste obrvi dali pravi oblik, morate ili obrijati ili počupati vrh – a upravo ovo stilisti nikako ne preporučuju. Nakon toga dlačice će biti krute i rasti u različitim pravcima. Nakon brijanja, dlačice će takođe postati jače, a treba da budete oprezni i sa pincetom: ako vam se ne sviđa rezultat, dlačice će rasti veoma dugo. Obrva ima svoj ciklus rasta, a ponekad se joj treba čitava godina da bi se postigao prvobitan oblik. Pa. kako onda da postinete ravne obrve?

Umesto da potpuno počupate vrh, pokušajte da eksperimentišete sa onim što imate. Brow asrtisti savetuju da se ne čupaju dlačice ispod luka: na taj način će obrva izgledati ravnije. Olovkom iscrtajte željeni oblik, a potom iščupajte samo one dlačice koje su van njega.

Ako više ne želite da eksperimentišete sa obrvama i pincetom, možete koristiti tehniku šminkerke Florens Pugh. Ona je vrh obrva prekrila korektorom. Zaokružite obrvu korektorom da biste joj dali željeni oblik, a vrh sakrijte. Popunite obrve olovkom ili senkom za obrve, a zatim ih oblikujte gelom.

Takođe možete nacrtati pravi oblik obrva bez upotrebe korektora. Koristeći supertanku olovku, nacrtajte dlačice ispod prirodnog luka obrve – obrve će odmah izgledati ravnije.

Kome pristaju ravne obrve?

Ovaj oblik je idealan za žene sa ovalnim ili izduženim licima. Takve obrve će pomoći da se vizuelno smanji lice. Međutim, za dame okruglog ili srcolikog lica, ovaj oblik nije idealno rešenje, jer rasteže lice u širinu.

Hulton Archive/GettyImages, Dominic Lipinski/Stringer/GettyImagesEntertainment