Doll trepavice: Retro trend za mladoliki izgled koji zvezde obožavaju

by | maj 28, 2023
Doll trepavice

Dolazak Barbie trenda doneo je i čuvene doll trepavice koje su kombinacija drskosti i visoke mode. Otkrijte kako da postignete ovaj izgled.

Ako želite da promenite izgled svojih trepavica, uzmite maskaru i pretvorite se u najslađu lutku u gradu. U nastavku pogledajte sve o ovom trendu.

Doll trepavice: Retro trend za mladoliki izgled koji zvezde obožavaju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Članak se nastavlja posle reklama

Izgled doll trepavica podseća na špicaste ali lepštave trepavice na lutkama iz 50-ih i barbike iz 80-ih. Bile su posebno u trendu 60-ih godina kada ih je nosila i bila prepoznatljiva po njima poznata glumica Sharon Tate . Danas su širom TikTok-a i na svim K-pop zvezdama, a rado ih nose i poznate dame na crvenom tepihu i influenserke.

Tajne kanskih šminkera za postojani makeup na crvenom tepihu

Trend se savršeno nosi uz ultraženstvenu estetiku sa pastelnoroze šminkom ali i uz tradicionalni crveni ruž i minimalističku šminku.

Članak se nastavlja posle reklama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ISAMAYA BEAUTY (@isamayabeauty)

Šminkeri kažu da ovaj trend otvara oči i pruža mladoliki izgled. Sećate se Katy Perry i njenih prepoznatljivih trepavica?

Članak se nastavlja posle reklama

Doll trepavice

Kako postići izgled?

Da biste postigli izgled doll trepavica, postoji nekoliko načina. Sve zavisi od toga da li preferirate veštačke trepavice ili maskaru.

Članak se nastavlja posle reklama

Ipak, korišćenje induvidualnih (pojedinačnih) veštačkih trepavica je najbolja opcija za postizanje ovog efekta. Na taj način ćete zaista uspeti da ih segmentirate tako da podsećaju na trepavice Barbike.

U slučaju da radite sa maskarom, izvucite trepavice ali samo vrhove. Zatim, pre nego što se osuši, nežno pritisnite trepavice pincetom, dok ih odvajate od drugih delova da biste stvorili tekturirani izgled.

Članak se nastavlja posle reklama
@priscillafvb Baby doll effect bottom lashes using tweezers. This hack it awesome. #fypmakeup #fyp #mascarahack #tweezers #blackwomenoftiktok #makeuphack ♬ MOVE – Lecrae & 1K Phew

Kako nositi doll trepavice uz ostatak šminke?

Za razliku od klasičnih trepavica, ovaj izgled je dramatičniji, pa biste možda želeli da ga sačuvate za posebnu priliku ili da ga uskladite sa ostatkom šminke za svakodnevni izgled.

Najbolji efekat ćete postići ako je ostatak šminke minimalistički ili neutralan, dok trepavice dolaze do izražaja. Takođe ih požete nositi uz soap brows trend za oblikovanje obrva, bebiroze rumenilom, malo lažnih pegica na licu i crveni karmin za usne.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Miljana Momirović Jamie McCarthy / Staff/GettyImagesEntertainment, Frazer Harrison / Staff/GettyImagesEntertainment, Kevin Winter / Staff/GettyImagesEntertainment