Indie sleaze: Razmazani ajlajner kao nova tehnika šminkanja!

by | decembar 13, 2022
razmazani ajlajner indie sleaze

Makeup trendovi nastaju brže nego ikada, pre svega zahvaljujući TikToku. Društvena platforma je rodila mnoge estetike, neke iz prošlosti vratila na scenu. Čak i stilovi šminke koji su nekada bili bezimeni sada napreduju na TikTok-u – sa novim imenom, hashtagom i gomilom pratilaca. Red je na razmazani ajlajner ili indie sleaze.

I baš kao što na mnogim modnim poljima vaskrsavaju dvehiljadite, tako je i u svetu šminkanja TikTok preporodio još jedan Y2K trend: indie sleaze. Iza zvučnog imena krije se: razmazani ajlajner! Estetika se svodi na neurednu, istrošenu šminku (nešto kao razmazani ajlajner od prethodne noći).

 

Kako je razmazani ajlajner postao trend?

Dok se izgled Y2K šminke vraća u talasima već neko vreme, indie sleaze donosi novo značenje 2000-im. Umesto pastelnih senki za oči ili smrznutih usana, ovaj look karakteriše teška olovka za oči, neuredni sjaj za oči, netaknute obrve i crvene usne. Izgled inspiraciju crpi iz ere mega žurki – grandža, tehna… Ujedno ovaj neuredni stil donosi i jednu posebnu oštrinu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@kirayboudelaire)

 

Zašto se Indie sleaze sada vraća?

Sa velikim naglaskom na „uradi sam“, većina tehnika iz tog perioda nije bila posebno razvijena. Danas, u vreme kada se zahtevaju savršeni mejkapovi, teške grafike i silna preciznost, zabavno je ponekad imati nesavršenu šminku.

Najbolja stvar u vezi sa šminkom od pre 2010. je to što niko nije brinuo o njoj, bar ne na način koji to radimo danas. Devojka koja je tada išla na žurku računala je na prigušeno svetlo i trenutni utisak, nije marila za lajkove i fotke za instagram.

 

Kako postići razmazani ajlajner look?

Ovde tehnika uopšte nije toliko važna. Važno je da nanesete težak sloj ajlajnera koji će trajati sve do sledećeg jutra. Ako želite da podignete šminku na viši nivo, onda možete razmazati i nešto šljokica duž donjeg kapka.

Obrve i podloga uopšte nisu toliko važni. Nanesite ih tek toliko da sredite krupne nesavršenosti – to je sasvim dovoljno.

@charlottelookswhy do i actually love it♬ Kids – MGMT

mikkaphoto/gettyimagesplus