Kako staviti veštačke trepavice kao profesionalac? 5 lakih koraka!

by | avgust 22, 2023
Kako staviti veštačke trepavice

Volimo izgled lažnih trepavica, ali njihovo postavljanje? Ne toliko. Kako staviti veštačke trepavice u 5 lakih koraka?

Postavljanje  veštačkih trepavica deluje sasvim jednostavno, ali tek kada ih počnete nositi shvatite da tu ipak treba malo veštine. Čak i ako vaše greške nisu očigledne i  kvare vaš makeup, one će vam bitno otežati dan: suziti vidno polje, izazvati suzenje oka, a mogu dovesti čak i do iritacije ili povrede oka. Zato, profesionalni šminkeri otkrivaju kako pravilno da postavite veštačke trepavice u samo 5 koraka.

Kako staviti veštačke trepavice u 5 koraka?

Pripremite svoje prirodne trepavice

Da li ste se ikada zapitali: „maskara pre ili posle trepavica?“ Imamo odgovor za vas. Nakon što završite nanošenje senke i ajlajnera po izboru, uvijte prirodne trepavice i nanesite maskaru. Nemojte stavljati debeo sloj, dovoljan je jedan premaz.

Nanesite lepak na trepavice

Nemojte se plašiti stavljanja trepavica sa lepkom po prvi put. Koristeći pincetu, držite trepavice i utapkajte tanku liniju lepka na traku trepavica pomoću pamučnog štapića. Ako vaš komplet veštačkih trepavica ne uključuje lepak, možete ga pronaći u odeljku za šminku bilo koje drogerije. Ako imate osetljivu kožu, najbolje je izbegavati lepkove sa parabenima, formaldehidom, lateksom ili cijanoakrilatima, jer oni mogu izazvati iritaciju.

Savet plus: Nikada ne istiskujte lepak iz tube direktno na bazu trepavica. Kapnite kap lepka na sredinu trepavice i povlačite duž linije. Tako ćete izbeći da stavite previše lepka na bazu.

Napomena o boji: tamni lepak će se bolje uklopiti u vaš ajlajner.

Sačekajte da se lepak malo osuši

Ovo menja igru: ostavite da se lepak osuši oko 30 sekundi. To će smanjiti verovatnoću da će lažne trepavice kliziti kada ih nanesete.

Zalepite traku na liniju trepavica i pritisnite je

Ponovo koristeći pincetu, nanesite trepavice na mesto gde vam je linija ajlajnera i pritisnite ih tako da kliznu u liniju trepavica. Ne morate da ih držite na mestu predugo, samo 10 sekundi i spremni ste.

Nanesite crnu olovku za oči da sakrijete traku trepavica

Dodatni ajlajner i još jedan sloj maskare služe da povežete izgled, kako se ne bi videla baza veštačkih trepavica. Napomena: Dok će dodavanje maskare lažnim trepavicama pomoći da ih spojite sa vašim pravim trepavicama, takođe će ograničiti upotrebu para na jedan ili dva puta.

utkamandarinka/iStock/GettyImagesplus