Kako staviti veštačke trepavice kao profesionalac? 5 lakih koraka!

by | avgust 22, 2023
Kako staviti veštačke trepavice

Volimo izgled lažnih trepavica, ali njihovo postavljanje? Ne toliko. Kako staviti veštačke trepavice u 5 lakih koraka?

Postavljanje  veštačkih trepavica deluje sasvim jednostavno, ali tek kada ih počnete nositi shvatite da tu ipak treba malo veštine. Čak i ako vaše greške nisu očigledne i  kvare vaš makeup, one će vam bitno otežati dan: suziti vidno polje, izazvati suzenje oka, a mogu dovesti čak i do iritacije ili povrede oka. Zato, profesionalni šminkeri otkrivaju kako pravilno da postavite veštačke trepavice u samo 5 koraka.

Kako staviti veštačke trepavice u 5 koraka?

Pripremite svoje prirodne trepavice

Da li ste se ikada zapitali: „maskara pre ili posle trepavica?“ Imamo odgovor za vas. Nakon što završite nanošenje senke i ajlajnera po izboru, uvijte prirodne trepavice i nanesite maskaru. Nemojte stavljati debeo sloj, dovoljan je jedan premaz.

Članak se nastavlja posle reklama

Nanesite lepak na trepavice

Nemojte se plašiti stavljanja trepavica sa lepkom po prvi put. Koristeći pincetu, držite trepavice i utapkajte tanku liniju lepka na traku trepavica pomoću pamučnog štapića. Ako vaš komplet veštačkih trepavica ne uključuje lepak, možete ga pronaći u odeljku za šminku bilo koje drogerije. Ako imate osetljivu kožu, najbolje je izbegavati lepkove sa parabenima, formaldehidom, lateksom ili cijanoakrilatima, jer oni mogu izazvati iritaciju.

Savet plus: Nikada ne istiskujte lepak iz tube direktno na bazu trepavica. Kapnite kap lepka na sredinu trepavice i povlačite duž linije. Tako ćete izbeći da stavite previše lepka na bazu.

Napomena o boji: tamni lepak će se bolje uklopiti u vaš ajlajner.

Članak se nastavlja posle reklama

Sačekajte da se lepak malo osuši

Ovo menja igru: ostavite da se lepak osuši oko 30 sekundi. To će smanjiti verovatnoću da će lažne trepavice kliziti kada ih nanesete.

Zalepite traku na liniju trepavica i pritisnite je

Ponovo koristeći pincetu, nanesite trepavice na mesto gde vam je linija ajlajnera i pritisnite ih tako da kliznu u liniju trepavica. Ne morate da ih držite na mestu predugo, samo 10 sekundi i spremni ste.

Članak se nastavlja posle reklama

Nanesite crnu olovku za oči da sakrijete traku trepavica

Dodatni ajlajner i još jedan sloj maskare služe da povežete izgled, kako se ne bi videla baza veštačkih trepavica. Napomena: Dok će dodavanje maskare lažnim trepavicama pomoći da ih spojite sa vašim pravim trepavicama, takođe će ograničiti upotrebu para na jedan ili dva puta.

utkamandarinka/iStock/GettyImagesplus