Laminiranje trepavica: Maskara vam više neće trebati

by | mart 7, 2024
Laminiranje trepavica: Maskara vam više neće trebati

Nemaju sve žene vremena za dugo šminkanje, zato su oberučke prihvatile laminiranje trepavica. Maskara im više nije potrebna.

Užurbani tempo života zahteva brze tretmane lepote sa dugotrajnim efektima. Jedan od tih tretmana, koji je stekao veliku popularnost, jeste laminiranje trepavica. Ako vas interesuje kako se to radi i koliko traje efekat, nastavite da skrolujete.

Laminiranje trepavica: Sve što treba da znate

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ЛАМИНИРОВАНИЕ РЕСНИЦ БАРНАУЛ (@irinka_solnce)

Članak se nastavlja posle reklama

Zamislite koliko je to primamljivo: ustanete iz kreveta ujutru i već ste našminkani. Pogled je izražajan (mada blago pospan), trepavice su tamne, uvijene, sjajne, negovane… Sve se to može postići postupkom laminiranja trepavica, koji traje samo sat i po, a efekat traje od 4 nedelje do dva meseca, u zavisnosti od brzine rasta trepavica.

Kome je potreban ovaj tretman

Treba da razmislite o laminaciji ako su vam trepavice kratke, svetle, tanke ili retke po prirodi. Ponekad se dešava da su dlačice dugačke i lepe, ali rastu okomito ili čak nadole, i ne mogu se uvijati uvijačem: u ovom slučaju treba vam i uvijač za trepavice.

Ako imate prirodno tamne, ali ne baš uvijene trepavice, laminacija je idealna za vas: to će dlačicama dati lep oblik. Svetle trepavice biće transformisane nakon laminiranja. Odabrana nijansa se održava sve dok trepavica prirodno ne ispadne, a izgled postane dublji i otvoreniji.

Članak se nastavlja posle reklama

Kada postoji potreba za poboljšanjem stanja trepavica, obavezno je „zdravstveno“ laminiranje. Ulja, proteini svile, vitamini, biljni ekstrakti u lekovitim kompozicijama će ojačati trepavice, dajući im zdrav sjaj i blistavost.

Kako se izvodi

Majstor premazuje trepavice posebnim proizvodom koji sadrži visok sadržaj keratina. Keratin je građevinski materijal za kosu i nokte, tvrd, izdržljiv protein. Hidrolizovani kolagen popunjava praznine unutar dlaka, čineći ih gušćima, obimnijim i jačima.

Članak se nastavlja posle reklama

Dlake postaju jače, bolje rastu i ne deformišu se: čak i ako operete lice toplom vodom, uvijene trepavice se neće ispraviti. Neke formulacije uključuju i kolagen, vitamine i hranljive materije koji prodiru duboko u strukturu trepavica i jačaju ih. Postupak se odvija u nekoliko faza:

  • Prvo, specijalista uklanja šminku, čisti i odmašćuje kožu.
  • Zatim se bira silikonski valjak koji odgovara željenoj budućoj krivini.
  • Donja površina valjka je prekrivena tankim slojem lepka, zatim se nanosi na kapak i na njega se pažljivo postavljaju trepavice paralelno jedna sa drugom, lepeći ih za valjak.
  • Zatim se nanosi proizvod koji podiže i omekšava trepavice.
  • Proizvod se uklanja pamučnim štapićem i nanosi se drugi (sa keratinom) za fiksiranje krivine. Posle nekog vremena i on se uklanja.
  • Sada je vreme za farbu (ako je potrebna). Drži se na trepavicama 7-10 minuta, a zatim se ispira.
  • Poslednja faza je negovanje. Na trepavice se nanosi hranljivi serum.

Prvog dana trepavice neće izgledati baš dobro: malo masne i lepljive, ali već drugog dana ćete se sigurno diviti svom odrazu u ogledalu: postaće živahne, guste i prirodne.

Članak se nastavlja posle reklama

Šta ne treba raditi nakon laminiranja

24 sata nakon zahvata ne kvasite trepavice vodom, ne dirajte i ne nanosite šminku. Takođe izbegavajte tuširanje pretoplom vodom, saunu i solarijum, jer previsoke temperature i visoka vlažnost mogu sve pokvariti).

Nakon laminiranja, trepavice će izgledati ofarbane, ali ako želite da pojačate efekat, nakon dan-dva možete bezbedno da nanesete maskaru. Samo izbegavajte vodootporne maskare, jer da biste je uklonili morate koristiti agresivnije proizvode koji nisu pogodni za laminirane trepavice. Jedan sloj obične maskare biće sasvim dovoljan: nije uzalud išli na tretman laminacije.

Članak se nastavlja posle reklama
dimid_86/gettyimages.com