Instant duge i guste trepavice u jednom potezu: Ovako profesionalci nanose maskaru

by | septembar 27, 2023
duge i guste trepavice uz pomoć maskare

Instant duge i guste trepavice možete postići i bez ekstenzija i veštaka – samo nanošenjem maskare! Evo kako profsionalci stvaraju ekstra duge i guste trepavice uz pomoć maskare

Možda smo zauste ponudom veštačkih trepavica i esktenzija, ali ostaje jedna jednostavan put da one blistaju svakoga dana – maskara. Jednostavno je neprevaziđena.

Bez obzira na izgled koji tražite, maskara je uvek onaj savršeni završni dodir koji daje sjaj vašem izgledu. Kada se pravilno nanese, maskara pomaće da potamnite, produžite i poboljšate trepavice. Ipak, da biste sve to mogli potrebno je da vam otkrijemo nekoliko trikova profesionalnih šminkera. Dakle, kako stvoriti guste trepavice uz pomoć maskare?

Duge i guste trepavice uz pomoć maskare: vodič korak po korak

Prvi korak: Odaberite maskaru koja vam odgovara

Svačije preferencije maskare su različite i to treba da bude stvar vašeg izbora. Želite li duže trepavice? Gušće? Samo da ih blago istaknete? Od cilja zavisi izbor dobre maskare.  Ali možete slediti ovo opšte pravilo: ako vam nedostaje dužina, potražite maskaru za produžavanje sa šiljastim, gumiranim štapićem. Ukoliko su vam trepavice retke, potražite formulu za povećanje volumena sa pahuljastijim aplikatorom.

Drugi korak: Obrišite višak maskare

Obično se žene raduju novoj maskari koja ostavlja vidljiv trag i koja se sija čim izvučete četkicu iz tube. Ali, jako je važno, naročito kada je maskara nova, da skinete višak sa četkice pre nanošenja na trepavice. Ovo će sprečiti da vam se na trepavicama formiraju grudvice i da se maskara brzo sasuši.

Treći korak: Pravilna tehnika za guste trepavice uz pomoć maskare

Profesionalni šminkeri vole da nanose maskaru iz dva poteza. Najpre namestite četkicu u dnu trepavica i povucite nagore. Potom, ponovo provucite četkicu kroz sam vrh trepavica. Ponovite ovu proceduru najmanje dva puta.

Četvrti korak: Koristite metodu „izlaz-ulaz“

Da bi se stvorio efekazt dugih i gustih trepavica koje nisu slepljene, najbolja je tehnika koju primenjuju svetski šminkeri i koja se zove: out-up-in. Namestite četkicu na spoljašnji ugao oka, a onda nanosite maskaru pod takvim uglom da trepavice istovremeno povlačite ka napolje i ka gore.  Zatim, namestite četkicu u koren trepavice pri centru oka, pa povucite trepavice direktno nagore. Na kraju, radeći sa trepavicama koje su najbliže vašem unutrašnjem  uglu oka, nanesite maskaru povlačeći prema gore i ka unutra. Ovo pomaže da se maskarom formira lepeza trepavica. Nanesite maskaru pre podloge kako biste lako mogli da pokrijete flekice ili razmazivanje maskare.

Super savet za nanošenje maskare: Ako radite sa kraćim, ređim trepavicama na unutrašnjem delu oka, držite štapić maskare vertikalno i koristite gornji vrh za preciznije nanošenje.

Peti korak: Završite nanošenjem maskare na donje trepavice

Baš kao što ste držali štapić vertikalno i koristili sam vrh aplikatora da nanesete maskaru na one sasvim kratke trepavice na unutrašnjem uglu oka, tako ih nanesite i na donje trepavice. Primenjuje se potpuno ista tehnika. Da biste bili precizni držite četkicu za maskaru u svojoj „jačoj“ ruci, a drugom rukom pridržavajte zglob.

Šesti korak: Završni detalji

Sada kada imate duge i guste trepavice zahvaljujući  maskari, možete odlučiti da dodate neke završne detalje kako biste dodatno poboljšali izgled vaših trepavica. Tanak sloj olovke na gornjoj liniji trepavica doprinosi da vaše trepavice izgledaju još malo duže.

Koliko razliku može da napravi tehnika nanošenja zaskare? Pogledajte u ovom videu.

dimid_86/istock/gettyimagesplus