Klasičan Espresso, mlečne kafe ili kremasti napici: Kako izabrati najbolji aparat za kafu za vaš ukus?

by | septembar 27, 2023
kako izabrati najbolji aparat za kafu

Ako želite da vam vaša omiljena kafa, kremasta i ukusna, uvek bude na dohvat ruke, rešenje je jednostavno – kućni kafe aparat. A sada malo teži deo: kako odabrati najbolji aparat za kafu?

Od gorkog napitka u prošlim vremenima, kafa danas postaje umetnost u šoljici, sa različitim notama poput čokolade, orašastih plodova, bobičastog voća, citrusa i svega što možete i ne možete da zamislite. Danas se u kafi traži složenost, dubina, tekstura, a posao tehnologa i barista koji pripremaju ovaj čarobni napitak postao je jedan od najkreativnijih i najvirtuoznijih. Upravo zato – aparat za kafu može da bude pravo životno zadovoljstvo. Ali sama kupovina aparata za kafu nije baš tako blistava jer – pa – toliko je opcija na tržištu!

Kako izabrati najbolji kafe aparat koji odgovara svim potrebama?

Odluka zavisi od vaših očekivanja od šoljice kafe i budžeta. Ovde ćemo razmotriti faktore koji igraju ulogu u izboru aparata za kafu:

Tip kafe koju preferirate:

  • Espresso ljubitelji: Ako volite espressso, razmislite o aparatu za espresso. Postoji mnogo različitih tipova, uključujući automatske i ručne. Automatski aparati su praktičniji za svakodnevnu upotrebu, dok ručni aparati pružaju više kontrole nad procesom pripreme.
  • Mlečni napici: Ako više volite mlečne kafene napitke poput Latte kafe ili Cappuccina, razmotrite aparate koji imaju integrisan sistem za mućenje mleka.

Tip aparata za kafu

  • Automatski: Ovakvi aparati nude brzu i jednostavnu pripremu kafe. Većina modernih aparata ima opcije za prilagođavanje intenziteta i zapremine espresso kafe.
  •  Ručni: Ručni Espresso aparati zahtevaju veštinu i vreme, ali pružaju više kontrole nad procesom. Idealni su za entuzijaste koji uživaju u eksperimentisanju s kafom.

Kapsule ili mlevena kafa:

Aparati sa mlinom odlični su za entuzijaste koji uživaju u eksperimentisanju, ali su spremni na rizik. Aparati za kafu koji koriste kapsule garantuju vam uvek isti ukus napitka koji volite i ne zahtevaju nikakvu veštinu niti poznavanje čitave Espresso nauke oko pritiska i temperature vode.

Ručni: Ručni espresso aparati zahtevaju veštinu i vreme, ali pružaju više kontrole nad procesom. Idealni su za entuzijaste koji uživaju u eksperimentisanju s kafom.

 

L&Z preporučuje: Najbolji aparat za kafu koji smo mi isprobale!

Odakle početi? Nespresso!

Priznajte i same: koliko vaših prijateljica i preporuka dobijate za Nespresso aparate?? Baš tako – zaista mnogo. Zato smo i odlučile da u potragu krenemo od ovog brenda. Kako bi zadovoljio zahteve današnjih ljubitelja kafe, jedan od najpoznatijih brendova i pionir sistema kafe u kapsulama, Nespresso je kreirao sopstvenog virtuoza koji priprema savršene šoljice kafe izuzetnog kvaliteta i raznolikih ukusa.

Zašto baš Nespresso VERTUO?

Jednostavno – kafa je kremasta, punog ukusa, baš kako volimo!  VERTUO aparat za kafu priprema svilenkastu i glatku kremu otkrivajući sveže arome kafe. Otkrićete da svaka Vertuo kapsula ima svoj karakter – baš kao i Vi.
VERTUO sistem za pripremu donosi revolucionarne inovacije u pripremi, uz pomoć Centrifusion™ tehnologije. Ovaj aparat pruža ne samo izuzetnu punoću ukusa, već i kremastu teksturu, koji ritual ispijanja šoljice kafe čini zaista autentičnim iskustvom.

Veliki izbor raznih ukusa kafe

I još nešto – ovaj parat daje šansu da probate desetine različitih kafa! VERTUO kapsule za kafu takođe predstavljaju paletu od 35 različitih aroma, što omogućava i najzahtevnijim ljubiteljima kafe da pronađu savršenu kombinaciju za svoja nepca.

Nove VERTUO kafe dolaze u četiri različite veličine kapsula, i ostavljaju mogućnost da uz adekvatan izbor kapsule pripremite kafu u jednoj od pet predefinisanih dužina. Zaslužujete da uvek dobijete najviše iz svake šoljice. Birajte iz širokog spektra mešavina, svaka sa svojim intenzitetom i aromom. Od kratke espresso kafe, Gran Lungo ili slatke Mug šolje, poželećete da ih probate sve!

 

Najbolja kafa na jedan pritisak dugmeta

Šta čini izuzetnu šoljicu kafe? Inteligentan proces koji se prilagođava svakoj kapsuli, bez obzira na stil kafe. Lampica na VERTUO aparatu vam govori da je kapsula automatski prepoznata i da će parametri pripremanja kafe biti prilagođeni u skladu sa tim. Sa inteligentnim sistemom ekstrakcije koji prepoznaje bar-kod na kapsuli, VERTUO aparat prilagođava parametre kako bi pripremio kafu vrhunskog kvaliteta u željenoj dužini. Ovo je još jedan primer kako tehnologija menja način na koji ljudi doživljavaju kafu.

Ni mi nismo znale… Šta je REVERSO sistem i kakve veze ima sa ukusom kafe?

Ulivanje mleka u šoljicu i priprema kafe preko njega omogućava Vam da u potpunosti iskoristite prednosti novog VERTUO sistema i obećava da ćete  uživati u rezultatu. Ono što ga čini jedinstvenim je: prvo, zato što se kafa ekstrahuje preko mleka i tako čuvamo kremu. Zatim, kada se kafa prelije preko mleka, dobija „mlečni“ ukus, što rezultira jedinstveno nežnom kafom.

Gde naći najbolji aparat za kafu?

Uz sve ove mogućnosti, VERTUO je postao sinonim za vrhunsku kafu. Možete ga pronaći na VERTUO Nespresso web shopu , kao i u Nespresso buticima, gde vam ljubazno osoblje može pružiti savete i pomoći vam da odaberete kapsule i aparat koji će vam omogućiti da uživate u aromama kafe koja je idealna baš za vas.

 

 

pr, Nespresso