LED ajlajner je novi makeup TikTok trend!

by | 3 septembra, 2022
led ajlajner

Iako je minimalistička šminka dominirala poslednjih nekoliko godina, ljudi su ponovo spremni da se izvuku iz svojih ljuštura! LED ajlajner je poslednji u nizu smelih trendova

 

Smeli trendovi šminkanja su posebno popularni tokom leta kada nas vrelo vreme inspiriše da izađemo iz zone udobnosti i eksperimentišemo sa novim izgledom. Ipak, ako je suditi po pistama najpoznatijih brendova, ništa manje uzbuđenja nas ne čeka ni tokom jeseni. Svetski šminkeri kažu da je sada pravo vreme da budete smeli sa bojama i oblicima, naročito kada je u pitanju šminka očiju.

Ovakav savet inspirisao je  TikTok influensere koji su pokazali punu kreativnost: kreirali su novi makeup trend koji apsolutno podseća na LED svetla. Trend „LED Liner“ je prikladno nazvan i postao je jedan od ovogodišnjih trendova u sekundi i to iz dva razloga: apsolutno je efektan i prilično se lako kreira. Pritom, ovaj trend ima još jednu prednost: apsolutno se lako uklapa u bilo koji odevni stil.  Ovaj trend je omiljen kod poznatih ličnosti kao što je Doja Cat, ali i brojnih beauty urednica.

 

Šta se krije iza LED ajlajner trenda?

 

Koliko je zaista jednostavan? Vrlo! Sve što je potrebno da uradite jeste da naneste belu olovku u željenom obliku (ne zaboravite da je smelo mačje oko glavni jesenji trend). U okvri dodajte ubedljivo najsjajniju i najjarkiju boju koju imate u svojoj paleti senki. Neodoljivo, zar ne?

@glamifiedgg_ LED liner💗🤍✨ ib: @monetmcmichael #eyelinertutorial #makeuptips #makeuphacks ♬ starboyyy – cfilmms ☆

 

Da biste dobili pun neonski efekat, malo razmažite senku u spoljnom uglu – to ovaj look čini drugačijim od svake druge svetle senke.

 

LED liner: Korak po korak

 

# Nanesite belu olovku za oči

Napravite krilo koje ističe vašem oblik očiju. Najbolje je da se koristi beli tečni ajajner koji bojom i strukturom vrlo podseća na obično kancelarijsko belilo. Ipak, on je odlična baza za ovaj makeup jer pretvara svaku senku u neonsku.

 

# Izaberite boju senke

Izaberite bilo koju boju senke, ali se trudite da pratite trend: mora da bude nešto zabavno i živopisno. Ako želite baš dobar efekat, onda se raspitajte i kupite  superpigmentiranu šarenu paletu svog omiljenog proizvođača.

 

#Nanesite senku

Uzmite malu ravnu četkicu i počnite da stavljate senku preko belog ajlajnera. Kada nanesete senku, uzmite malu meku četkicu za blendiranje i raspršite ivice svog mejkapa. Ovo stvara „efekat sjaja“ sličan onom koji biste videli kada gledate u LED svetlo.

 

#Budite smeli

Ako izlazite, budite za korak smeliji nego što su TikTokeri predvideli. Ispod donje linije trepavica nanesite još jednu boju. Recimo, ako ste koristili neonski narandžastu na gornjem kampu ispod oka nanesite žutu boju.

 

BONUS VIDEO: Kreirajte lebdeći LED liner

Ako želite još da uprostite ovaj trik, jednostavno pokušajte da pronađete neki od neonskih tečnih ajlajnera koji sijaju u mraku. Uz malo truda, izgledaćete ovako:

@camilaramirezbeauty Neon 🧡 #makeup #eyeliner #eyelinertutorial #makeuptutorial ♬ Mount Everest – Labrinth