Manga trepavice su najnoviji beauty trend koji razbija internet

by | jun 6, 2024
kako postići manga trepavice

Manga ili anima trepavice narastajući su trend koji pomera granice. 

Izgleda da će manga trepavice (poznate i kao anime trepavice) uskoro promeniti naš doživljaj lepote. Google pretrage za „anime ekstenzije trepavica“ su zabeležile porast od 5000% u poslednjih mesec dana, a  TikTok filter za manga trepavice je jedan od vodećih trendinga na platformi.
Evo šta treba da znate o narastajućem trendu…

Šta su anime trepavice?

Za one koji nisu upoznati sa čudesnim svetom mange i animea, ovo je izgled koji podrazumeva da se trepavice grupišu šiljaste grozdove raspoređene duž gornje i donje linije oka, stvarajući jedinstven izgled. Krajnji efekat? Ovakve trepavice pojavačavaju doll face efekat. One su ženstvene, dramatične i provokativne.
Istini na volju, anime trepavice nisu baš sasvim novo otkriće. Ovakve trepavice postaju sve popularnije već nekoliko godina unazad, najpre među korisnicima TikTok-a koji žele drugačiji izgled. Tiktokerka iz Toronta Sarah Cheung  prvi put je uočila trend na kineskoj aplikaciji za društvene mreže pod nazivom Ksiaohongshu i odlučila da je da ga testira 2022. Njen  video sada ima preko milion lajkova. Ali, trebalo je da prođu dve godine da bi anime trepavice postale beauty mainstreem.

Članak se nastavlja posle reklama
@sacheuDIY manga lashes tutorial 🤓✨

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Kako postići manga trepavice?

Iako ovaj trend može izgledati lako za rekreairanje – to je greška. Pojedinačne trepavice može biti mnogo teže naneti nego obične trakaste lažne trepavice, čak i ako ste iskusni. Šminker Tommy Napoli predlaže da počnete sa kratkim trepavicama i da ih uvek nanosite na uvijene trepavice na kojima nema maskare. Ako dodate maskaru pre nanošenja, to može otežati pronalaženje pravog mesta za postavljanje trepavice. Dok postavljate pojedinačnu trepavicu, uvek gledajte na dole i lepite ih od spoljnog ugla oka prema nosu. Umesto da grupišete trepavice zajedno, ostavite primetan razmak između dlačica. Ključ je u razdvajanju i da trepavice budu što bliže prirodnoj liniji trepavica. Da biste napravili šiljasti izgled, možete naneti malo lepka ili maskare na kraj trepavica i stisnuti ih pincetom kako biste stvorili šiljak.

Ako je sve ovo previše za vas, uvek možete naručiti gotove anima trepavice koje se uveliko prodaju preko Amazona.

Članak se nastavlja posle reklama
master1305/gettyimagesplus