Kako kombinovati maskaru i ajlajner za najbolji efekat šminke?

by | april 21, 2024
Maskara i ajlajner

Maskara i ajlajner neizostavni su deo svakog mejkapa očiju. Ali, da li ste se ikada pitale kako kombinovati maskaru i ajlajner ua najbolji efekat šminke?

I maskara i ajlajner imaju svoje mesto u našoj beauty rutini u zavisnosti od izgleda kojeg želimo da postignemo. Ali da li ste se ikada zapitali koja bi od ova proizvoda dva stručnjaci koristili, na primer, da dobiju iluziju širih ili podignutjih očiju? U nastavku saznajte kako da kombinujete ova dva.

Kako kombinovati maskaru i ajlajner?

Da oči izgledaju veće

Trepavice su jedan od načina da se ponovo stvori  kultni izgled čuvene Twiggy. Ali kako da učinimo da naše oči izgledaju šire pomoću ajlajnera i maskare? I da napravimo korak dalje, koji od njih je bolji u stvaranju iluzije širih očiju? Pa, verovatno biste mogli da pretpostavite šta stručnjaci preporučuju.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodavanje dodatne maskare u centar trepavica zaista može da se otvori i podigne oko. Iako je maskara sve što vam je potrebno da napravite šire oči, ako želite da unapredite look, sledeći korak je olovka za oči. Možda mislite da je vaš odgovor bela linija. Međutim, nijansa koju želite da koristite zavisi od toga koliko želite da „proširite“ oči. Za mekši izgled, koristite smeđe ajlajnere.

Da izdužimo oči

Kada je reč o tome da oči izgledaju duže, dodajte crnu olovku ili ajlajner u gornju vodenu liniju kapka, kao i unutrašnji ugao oka. Spustite zatim na spoljašnji ugao oka, gde se trepavice spajaju sa dnom. Povucite pravo, podižući ajlajner malo nagore. Ovako ćete povezati celu liniju od unutrašnjeg ugla ka spolja, stvarajući oko vizuelno širim.

Efekat šireg oka možete postići i maskarom. Koristeći vrh četkice prvo namažite one sitnije spoljne uglove trepavica, a zatim krenite ka centru oka. Nemojte staviti previše na trepavice prema unutrašnjem uglu. Zatim dodajte još jedan sloj na trepavice na spoljašnjem uglu oka.

Članak se nastavlja posle reklama

Za podignutiji izgled očiju

Ako niste čuli, „sirena“ oči su u trendu.Da biste napravili ovaj look, najbolji trik je da koristite ili crni gel ajlajner ili tečnu olovku za oči i izvucite kraj, pazeći da ostavite prazninu preko sredine kapka, a zatim napravite zašiljeni unutrašnji ugao da biste napravili oko izgleda duže.  Samo držite štapić za uši i micelarnu vodu u blizini da obrišete eventualne greške.

Da oči izgledaju budnije

Svi smo ovo prošli: niste spavali, ali nekako morate izgledati potpuno budni. Ovo je posao za jedan proizvod – maskaru. Međutim, važno je da zapamtite da preskočite svoje donje trepavice. Maskaru fokusirajte na gornji deo trepavica jer bi donji deo mogao da privuče više fokusa na „umorni’ izgled“. Još jedan koristan proizvod, iako je „maskara vaš prijatelj“, je olovka u boji mesa ili tečna olovka za uklanjanje crvenila.

Članak se nastavlja posle reklama

Pored toga, mejkap rutinu počnete tako što ćete uvijati trepavice pre nanošenja maskare i izaberites laganu formulu. Držite uvijač na trepavicama sekund-dve, a zatim nanesite maskaru, premažite je dvaput u korenu, a zatim četkajte prema gore.

 

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljePeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images