Najbolja šminka za braon oči: 3 odlična trika vizažista

by | april 25, 2023
najbolja šminka za braon oči

Kako da naglasite dubinu vaših smeđih očiju i izbegnete tipične mejkap greške? Otkrivamo vam tajne vizažista čiji je rezultat najbolja šminka za braon oči

Žene sa braon očima imaju luksuz da daju mašti na volju: mogu izabrati gotovo svaku senku iz palete i biti sigurne da će mejkap biti odličan. Ipak, čak i za njih postoje određena ograničenja i pravila koja govore kako da postave akcente kako bi istakle svoje prelepe oči.

Najbolja šminka za braon oči

Senke za braon oči

Žene smeđih očiju mogu da nose širok spektar nijansi: od crne do bledo ljubičaste. Kada birate večernju šminku opredelite se za bogate nijanse koje naglašavaju osvetljenost očiju: crne, tamnoplave, ljubičaste, smeđe, zlatne, smaragdne. Za dnevnu šminku možete birati iz široke palete nude nijansi (bledo roze, peščane, breskva, bež), ili možete staviti tačkaste akcente ajlajnerom ili olovkom u plavoj, ljubičastoj, srebrnoj, tirkiznoj boji.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Charlotte Tilbury, MBE (@charlottetilbury)

Najbolja šminka za svetlosmeđe oči

Najbolja opklada za ljude sa svetlosmeđim očima su zlatne, šampanj i bronzane nijanse.  Zelene, žute, narandžaste i crvene nijanse takođe pokazuju lepotu svetlosmeđih očiju. A smele boje su ove godine trend.

Najbolja šminka za tamnosmeđe oči

Tamnije nijanse senki su idealne za tamno smeđe oči. Izaberite sivu, boju šljive ili zelenu. Cilj je da pojačate intenzitet vašeg pogleda. I završite mejkap crnom, tamnoplavom ili smeđom olovkom za oči.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@natalieportman.ig)

Teksture senki za braon oči

Ni ovde ne morate da se ograničavate u izboru – sve zavisi od vašeg raspoloženja i prilike za koju se pravi šminka. Za kancelariju možete odabrati kremaste ili mat teksture, kombinujući ih sa prigušenim nijansama, a za sastanke i zabave – šljokice i druge svetlucave teksture.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mila Kunis (@milalkunis)

Jako je važno da obratite pažnju na to kako vam izgledaju trepavice – da bi pogled bio dubok i izražajan, trebalo bi da izaberete maskaru sa efektom volumena i četkicu za uvijanje koja razdvaja trepavice i izbegava efekat „paukovih nogu“. Osim toga, za bolji efekat možete koristiti bazu ispod maskare.

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolja šminka za braon oči

Senke, maskare, ajlajneri ili olovke za oči – izbor je gotovo neograničen. Vodite računa o koloritu koji smo vam predložili i o tipu vaše kože, kao i o promenama koje se događaju na vašem licu. Vodite računa da suvlja šminka čini kožu suvljom i starijom, dok kremaste pristaju svima. Takođe, kada birate ajlajner ili olovku vodite računa o položaju vaših kapaka i obliku očiju.

ValuaVitaly/GettyImagesPlus