Plastične operacije poznatih dama: Zvezde koje su ih učinile prihvatljivim

by | 25 aprila, 2023
Plastične operacije poznatih dama

Nekada su žene imitirale popularne zvezde kopirajući njihove frizure ili autfite. Međutim, dolaskom plastične hirurgije zvezde su načinile novi korak u stvaranju svojih izgleda. Evo koje plastične operacije poznatih dama su otvorile put ka popularnosti plastične hirurgije.

Prve plastične operacije poznatih dama

Plastična hirurgija se konstantno razvija, međutim da li ste se ikad zapitali kako je sve počelo? Naravno, poznate dame su se prve odlučile na ovakve korake,  a evo i koje zvezde su učinile plastične operacije prihvatljivim.

Marilyn Monroe

Jedna od prvih holivudskih glumica koja se obratila plastičnim hirurzima za pomoć bila je Marilyn Monroe. Prvo je preuzela tehniku Rite Hayworth. Naime, glumica je uništavala folikule dlake strujom kako bi svoje čelo vizuelno podigla. Isto je radila i Marylin. Međutim, holivudska lepotica je otišla i korak dalje. Jedna od prvih operacija kojima se glumica podvrgla bila je rinoplastika. Ona je prirodno imala prćast nos, a promenom njegovog oblika, Marylin je postala zanimljivija. Prateći nju, mnoge glumice su se farbale u plavo i podvrgavale se ovoj operaciji. Danas su se na ovu operaciju odlučivale i Britney Spears, Scarlet Johansson, Jenifer Anniston, Rihanna, Blake Lively i druge.

Glumica je takođe bila među začetnicama još jednog tipa operacije, ne toliko bezazlenog. Tanak struk je takođe bio jedan od standarda lepote i žene su često nosile korsete kako bi stanjile struk. Međutim, Marylin je za tanak struk i lepu figuru uklonila nekoliko rebara. Danas je ta tehnika drugačija i nije potrebno uklanjanje rebara da bi se stanjio struk. Ovoj operaciji su se podvrgle Demi Moore, Janet Jackson, Cher i Madonna.

Pamela Anderson

Ženske grudi su oduvek imale jedno od centralnih mesta u estetici bioskopa. Tokom poznate serije “Čuvari plaže” glumica je menjala veličinu grudi. Glumica se podvrgla mamoplastici i uvećala svoje grudi. Nakon što je ona to uradila, plastična operacija je postala popularna. Žene bi povećavale male grudi do velikih, čak ponekad i previše. Danaešnje zvezde koje su se odlučile za ovakvu operaciju su Victoria Beckham i Drew Barrymore.

Jennifer Lopez

Jennifer je skrenula pažnju na svoju zadnjicu, postavljajući trend kojim je pokazala da se seksualnost ne odnosi samo na velike grudi. Istaknuta zadnjica je donekle i zaštitini znak Jennifer Lopez, a odmah za njom je gluteoplastici pristupila i Kim Kardashian. Implatantni se nalaze ispod glutealnog mišića, a s vremena na vreme se maskira oblik uz pomoć sopstvene masti dobijene liposukcijom. Pevačica i glumica je i jedna od prvih zvezda koja je koristila filere za korekciju kontura lica i rano starenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Angelina Jolie

Uz Jennifer, Angelina je jedna od prvih koja je koristila filere za lice. Priroda je glumicu nagradila lepim oblikom usana, da su mnoge žene razmišljale o korekciji usana. Osim toga, Angelina je zaslužna i za ekspresivne jagodice. One se dobijaju uklanjanjem Bišovih grudvica praćeno povećanjem filerima. Nakon njene operacije, mnogo poznatih ličnosti se podvrglo ovom zahvatu, a među njima i Megan Fox.

Dakle, za sve plastične operacije koje su dostigle popularnost možemo zahvaliti ovim poznatim damama. Međutim, veoma je važno da se informišete i o svim lošim posledicama operacija pre nego što se odlučite za njih. Osim toga, važno je da se obratite pravom stručnjaku za ovako osetljive operacije kako biste sačuvali zdravlje.

Baron / Stringer/GettyImagesPlus, Gareth Cattermole / Staff/GettyImagesEntertainment