Nanošenje tečnog ajlajnera – korak po korak (+video)

by | 9 decembra, 2022
nanošenje tečnog ajlajnera, kako naneti tečni ajlajner

Nanošenje tečnog ajlajnera zahteva veštinu i preciznost. Ukoliko vam ovo baš i ne ide od ruke, evo našeg vodiča – korak po korak!

Nanošenje određenih proizvoda za šminkanje može biti prilično stresno, posebno ako ste u žurbi (što se odnosi na većinu nas jer – pa… život i obaveze). Tečni ajlajner je jedan od najgorih – zahteva punu preciznost i smirenost. Možda ste vi umetnost nanošenja tečnog ajlajnera savladale u sekundi, ali onda možemo samo da vam zavidimo jer ste retka srećnica. Većina nas se još uvek bori sa drhtavim rukama koje su sklone da naprave brljotinu umesto savršenog krila.

 

Nanošenje tečnog ajlajnera: vodič korak po korak

Zato, sakupili smo na jednom mestu tajne profesionalnih šminkera: Patrika Taa, Majla Moralesa, Troja Džensena (oni, inače, šminkaju pola Holivuda). Predstavljamo vam vodič za nanošenje tečnog ajlajnera korak po korak.

 

Vrste tečnih ajlajnera

Pre nego što počnete, jako je važno da znate sa čime tačno radite. Jer, nije svaki tečni ajlajner isti, niti se ponaša isto. Neki ajlajneri dolaze sa vrhom od filca, neki imaju četkicu. Ako je vaš sa uloškom od filca, očekujte da glatko klizi i da ostavlja jaču boju na koži i zato ne bi bilo loše da se odlučite baš za njih, ako ste početnik.

S druge strane, ajlajneri sa četkicom su precizniji omogućavaju vam da crtate po tanjoj liniji, dajući vam više opcija za nanošenje. Malo ih je teško koristiti, jer je četkici potrebna vrlo mirna ruka da bi se dobila ravna linija.

 

Kako naneti tečni ajlajner?

Većina ljudi počinje od unutrašnjeg ugla i radi ka spolja, ali kada otvore oči shvataju da to baš i  nije najbolji oblik za njihove oči. Umesto ove standardne greške, vi primenite sledeće trikove.

Prvi korak: nabavite ogledalo

Ovaj korak je prilično očigledan, ali da – ogledalo će svakako biti od pomoći. Koje god ogledalo da izaberete, uverite se da gledate pravo ispred sebe. Znači, obavezno je ogledalo u visini očiju.

Drugi korak: Označite tačku

Koristite ajlajner kao da crtate sliku. Nacrt ili polazna tačka će mnogo pomoći. Zbog toga, prvo označite tačku gde želite da se završi vaše savršeno mačje oko.

Treći korak: Nanesite ajlajner

Nanesite tečnu olovku za oči od spoljašnjeg ugla oka do tačke na kojoj želite da se mačje oko zaustavi. Tečni ajlajner u ovom slučaju će vam dati veću kontrolu nad crtanjem krila.

Četvrti korak: Nacrtajte svoju liniju

Zatim počnite od unutrašnjeg ugla oka i napredujte do te krajnje tačke, koristeći male poteze.

Peti korak: Pustite da se osuši

Poslednja stvar koju želite da uradite je da razmažete sav svoj naporan rad, pa se pobrinite da gledate dole dok se ajlajner ne osuši.

 

Nanošenje tečnog ajlajnera: pomoćne tehnike

Ako je ovo i dalje previše komplikovano za vas, poslužite se nekom od pomoćnih tehnika.

Linija za varanje – kreirajte liniju za varanje pomoću uske, tanke četke, srednje smeđe senke za oči i vode. Umočite četkicu u vodu i prođite njome preko svoje mat srednje smeđe senke za oči. Prevucite četkicu duž gornje linije trepavica, lagano izvijajući. Ovu liniju potom pređite ajlajnerom.

Četkica pod uglom – Najbolji način da nanesete tečni ajlajner ako ste početnik jeste da koristite četkicu pod uglom i kremastu treksturu. Mnogo se njome lakše barata nego tečnim ajlajnerom.

 

Kako da tečni ajlajner traje što duže?

Tražite dugovečnost? Da bi vrh krila trajao ceo dan i celu noć, trebalo bi da koristite gel formule.

 

deniskomarov/gettyimagesplus