Senke za oči koja vas čine starijom

by | jun 27, 2023
šminka za oči

Šminka je zaista magičan instrument. Podmlađuje i u ulepšava. Međutim, ako se koriste pogrešne, senke za oči mogu stvoriti suprotan efekat.

U nekim slučajevima, pogrešan izbor senke čini lice vizuelno starijim. Zato je važno odabrati proizvode koji naglašavaju svežinu i zdrav sjaj.

Senke za oči koja vas čine starijom: Najčešće greške i kako ih izbeći

Korišćenje mat senki. Bore oko očiju mogu biti i zrele i mlade. Ako ih ima, bolje je izbegavati mat senke. One stvaraju vizuelni efekat suvoće kože i skreću pažnju na nesavršenosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Mnogo sjaja u senci. Previše sjajni, svetlucavi proizvodi, kao i mat, čine lice starijim. Imaju svojstvo da tonu u bore i čine nabor dubljim i uočljivijim. Idealna tekstura — satenske nijanse. Oni će nekako biti „zlatna sredina“ između prethodnih opcija.

Teške, guste nijanse. Crne, kestenjaste i druge slične nijanse „dodaju godine“ ako ih ima previše u šminki za oči. Na primer, kada potpuno pokrivaju kapak. U veoma mladoj dobi, ove boje se mogu koristiti. Lice će izgledati ozbiljnije. Ali što starija osoba postaje, to treba koristiti prirodnije i meke nijanse senki.

Guste kremaste senke. Problem je u tome što kad se osuše, zatežu kožu. Pojavljuju se nove bore, a postojeće postaju dublje. Koža izgleda suva. Što je tekstura gušća, to su ove negativne manifestacije uočljivije.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste se uverili u ono što je rečeno, možete naneti senku na kožu ruke i videti kako izgleda. U stvari, takve senke stvaraju efekat šminke, kao u filmu, kada lik treba vizuelno da ostari. Ali ovo uopšte nije ono što bismo želeli! Pored toga, kremasti proizvodi se teško mešaju. Dakle, ako je cilj šminkanja da izgledate mlađe, izbegavjte kremaste senke.

Senke koje se rasipaju po donjem kapku. Pre svega, izgleda neuredno. Takođe, male čestice začepljuju pore i bore, naglašavajući ih. Osim toga, nekvalitetna šminka stvara tamne krugove ispod očiju i osoba izgleda umorno. Kako to izbeći? Obavezno nanesite bazu ispod senki. I naravno izaberite kvalitetne proizvode. Ako se uz pravilnu primenu senke i dalje rasipaju, onda promenite marku.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Koje druge greške u šminkanju dodaju godine?

Donji kapak je naglašen bogatim tamnim linijama. Ovo je posebno primetno ako već imate tamne krugove ispod očiju. Takav ajlajner će dodatno pogoršati krajnji utisak. Umesto toga, bolje je na donji kapak naneti svetlije senke. Takođe se možete fokusirati samo na gornji kapak i trepavice. Ovo će stvoriti efekat otvorenog izgleda.

Članak se nastavlja posle reklama

Puno maskare. Nemojte biti revnosni kada nanosite maskaru na trepavice. Previše debeo sloj počinje da se kotrlja, formira grudvice.

Lažne trepavice. Da, na zabavi ili na setu, one će biti sasvim ok. Ali svakodnevna šminka će biti teška, a u nekim slučajevima i vulgarna. Ako vaš posao nije povezan s poziranjem pred kamerom, bolje je izbegavati lažne trepavice.

Članak se nastavlja posle reklama

Upotreba tamnih nijansi. Ili puno puderaa. Sve ovo stvara efekat „maske“ koja se ne uklapa u mladalački izgled.

 

Senke za oči koja vas čine starijom: A kako da vas šminka podmladi

  1. Koristite prajmer sa reflektujućim česticama. Baza ujednačava ten, poboljšava prijanjanje šminke za kožu, blagi sjaj će dati svež i zdrav izgled. Ali bez previše sjaja. Pored toga, prajmer vlaži kožu i sprečava efekat suvoće nakon nanošenja pudera.
  2. Izaberite rumenilo prirodnih nijansi. Mladost je prirodna i lagana. Možete malo istaknuti jagodice, dati im volumen, ali ih nemojte učiniti previše svetlim.
  3. Koristite korektor ako imate tamne krugove ispod očiju. Izaberite pravu nijansu i proizvod koji odgovara vašoj boji i tipu kože.
  4. Ne zaboravite na senčenje. Glatki prelazi stvaraju romantičan, prozračan izgled. Dajte prednost breskvi, bež i drugim prirodnim tonovima senki.

I naravno, nega kože treba da bude svakodnevni obavezan ritual. Hidrirana koža uvek izgleda mlađe od suve kože. Na njoj je manje bora, a izgled je zategnutiji i zdraviji. Uz pravilan odabir šminke, možete „skinuti“ 5-7 godina od sadašnjeg doba.

Članak se nastavlja posle reklama

Tečno rumenilo: Nanesite ga kao profesionalac

Dutko/gettyimages.co.uk