Tečno rumenilo: Nanesite ga kao profesionalac

by | jun 25, 2023
tečno rumenilo

Kako da nanesete tečno rumenilo kao profesionalac? Pored maskare, to je najverovatnije najcenjeniji proizvod za nanošenje na dnevnoj bazi, bez obzira na to koliko  šminke nosite.

Tečno rumenilo je jedan od najpopularniji proizvoda za šminkanje zahvaljujući svojoj blistavoj završnoj obradi, boji koja se može izgraditi i primeni bez napora koju čak i početnici u šminkanju mogu da postignu. Nastavite da čitate da biste saznali sve što treba da znate o tome kako da nanesete tečno rumenilo, od odabira formule do najboljih alata za nanošenje.

Kako se nanosi tečno rumenilo

Izaberite pravi proizvod

Pre nego što uđete u tehnike nanošenja tečnog rumenila, neophodno je da testirate nekoliko različitih proizvoda pre nego što se opredelite za onak koji vam se najviše dopada. Tečno rumenilo ima tendenciju da bude zasićenije boje od svojih parnjaka u prahu i kremi. Tako da je razumevanje formule i tona sa kojim radite od suštinskog značaja za nanošenje tečnog rumenila kao profesionalac. Isprobajte nekoliko različitih tečnih rumenila i nijansi da vidite koji vam se najviše sviđa.

Članak se nastavlja posle reklama

Pripremite kožu

Prvi korak je da se uverite da je vaša koža hidrirana: tečnosti se najlakše nanose na kožu koja je zadržala malo vlage. Možete preduzeti neke osnovne korake da biste bili sigurni da je vaša hidratacija na optimalnom nivou. Nanesite hidratantnu kremu na očišćeno lice i sačekajte da se potpuno upije pre nanošenja šminke. Kada je reč o redosledu nanošenja rumenila, možete ga naneti direktno na kožu ili na podlogu i korektor, u zavisnosti od proizvoda koje koristite tog dana.

Koristite sunđer, četku ili prste

Možete birati između bezbroj alata za nanošenje tečnog rumenila, ali to činite postepeno. Uvek možete dodati još rumenila ako je neophodno, ali je teško ukloniti višak. Za početak je možda najbolje da nanosite rumenilo vlažnom četkicom. Ako nanosite rumenilo prstimo, prethodno dobro operite ruke.

Kada koristite mekanu četkicu ili sunđer, počnite sa malom količinom tečnog rumenila na poleđini ruke, pokupite ga četkom i mekim pokretom ga nanosite na jagodice kako biste zalepili proizvod na kožu. I postigli željenu nijansu. Ako odlučite da koristite prste, utapkajte malu količinu rumenila na jagodice i izblendajte prstima u pokretu nagore kako biste osigurali da proizvod ide glatko i ravnomerno.

Članak se nastavlja posle reklama

Prsti raspoređuju proizvode drugačije od sunđera i četkica, tako da može biti potrebno nekoliko pokušaja da biste dobili rezultat koji vam se sviđa. Lagano tapkanje prstima po obrazima može pomoći da se tečno rumenilo dodatno umeša za prirodni finiš.

Ko ima najviše koristi od tečnog rumenila

Tečno rumenilo je najidealnije za normalne i suve do zrele tipove kože, jer ima tendenciju da pruži hidratizovaniji, prirodniji izgled. Ako imate zrelu kožu, izbegavajte svetlucava tečna rumenila jer mogu vizzuelno produbiti bore.

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka otporna na znoj – 8 saveta kako da makeup ostane netaknut ceo letnji dan

 

Članak se nastavlja posle reklama
okskukuruza/gettyimages.co.uk