Šminka sa maskarom u boji: 10 ideja koje morate isprobati

by | jun 10, 2024
Šminka sa maskarom u boji

Šminka sa maskarom u boji je jedan od glavnih trendova ovog leta. Uzbudljivo šarenilo je svakako veoma primamljivo, iako može biti problematično osmisliti savršen make up.

U poslednje vreme, maskara u boji osvaja sve trendove. U pitanju nije samo braon i plava nijansa, već je tu i bela, bordo i roze i druge jake boje. Možda deluje neverovatno, ali možete da ubacite i maskaru jarke nijanse u svoju svakodnevnu šminku uz ovih nekoliko ideja.

Šminka sa maskarom u boji: Top ideje

Šminka sa ovim tipom maskare je pomalo i izazovna, ali je sa druge strane veoma efektna. Evo nekoliko uzbudljivih ideja koje možete da isprobate ovog leta, a sigurno se nećete pokajati.

Članak se nastavlja posle reklama

Neonski make up

Kombinacija neočekivanih jarko svetlih nijansi obojene maskare sa crnim akcentima stvara uzbudljiv i oštar izgled. Nanesite maskaru i na gornje i na donje trepavice i dodajte crnu olovku ili tačkaste akcente za kontrast. Ovakav make up možete nositi u večernjim izlascima i u posebnim događajima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danessa Myricks (@danessa_myricks)

Pastelna šminka

Ukoliko su vam jake neonske boje previše, pastelne nijanse sa druge strane mogu omekšati izgled i dati mu romantičnu noti. Napravite meke prelaze između nijansi i na ovaj način ćete povećati oči i dati im izražajnost. Ova šminka je savršena za svakodnevni izgled, ali i za ljubavne sastanke.

Članak se nastavlja posle reklama

Grafička šminka sa maskarom u boji

Eksperimentišite sa oblicima i linijama koristeći maskaru u boji. Nemojte se plašiti da kombinujete različite boje, oblike i teksture kako biste stvorili živahan izgled. Ovaj make up izgled je pogosan za tematske zabave ili kada želite izgled kao sa modne piste.

Članak se nastavlja posle reklama

Minimalistička šminka sa akcentom

Ukoliko ste ljubitelji uzdržanijeg stila, možete da probate minimalističku šminku sa akcentom. Nanesite jednu svetlu maskaru, a ostatak šminke ostavite neutralnim. Ovo je pogodan izgled i za kancelariju i druženje sa prijateljima.

Članak se nastavlja posle reklama

Sjajna šminka

Za futuristički sjajni izgled možete koristiti metalne nijanse obojene maskare kao što su srebrna, zlatna ili bronzana. Izaberite nijansu koja će posebno istaći vašu individualnost i stil. Upotpunite izgled hajlajterom i šljokicama za dramatičan i moderan izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Tropski make up

Kombinovanje svetlih nijansi obojene maskare poput smaragdne i sunčano žute, a ove nijanse će vam pomoći da stvorite izgled inspirisan plažnom. Možete dodati akcente zlatnih šljokica na kapke i meke koralne nijanse na usnama da biste upotpunili ceo izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rae Bae (@making.moon.eyes)

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka sa maskarom u boji sa ombre efektom

Ako želite da odete korak dalje, možete koristiti nekoliko različitih boja maskara da biste stvorili ombre efekat na trepavicama. Nanesite različite boje na manjim delovima trepavica stvarajući glatke prelaze tako da se trepavice spajaju u nijansama. Ovakav make up će svakako podići raspoloženje.

@juliempiedra1 Oh my goshhhhh!!!!! Love 💙💜💗 #fyp #makeup #makeuphacks #tryingmakeuphacks #coloredmascara #ombremascara #greenscreenvideo #colormascara #mascara #mascararoutine #coloredlashes ♬ Her Way (Sped Up) – PARTYNEXTDOOR

Glamurozni grunge

Pomešajte svetle boje obojene maskare sa grunge elementima kao što su tamne usne ili smokey eyes. Ovaj kontrast će stvoriti moderan i misteriozan izgled koji je pogodan i za noćne izlaske i za modnu zabavu.

Članak se nastavlja posle reklama

Fokusirajte se na jednu boju

Izaberite jednu svetlu nijansu obojene maskare i učinite je žarišnom tačkom svoje šminke. Istaknite oči ovom bojom, ostavljajući ostatak šminke neutralnim. To je jednostavan, ali efikasan način da svom izgledu date boju i ličnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Metalik šminka sa maskarom u boji

Koristite obojenu maskaru sa prelivajućim nijansama. Nanesite nekoliko slojeva maskare kako biste stvorili efekat galaktičke prašine na trepavicama. Upotpunite izgled blistavim akcentima na kapcima i usnama kako biste upotpunili ovaj trendi izgled.

 

Zadiraka/GettyImagesPlus