Da li je za vas bolji braon ili crni ajlajner? Ili možda treba da nosite onaj u boji?

by | jun 3, 2024
braon ili crni ajlajner

Da, postoje pravila koja određuju da li treba da nosite braon ili crni ajlajner. Upoznajte ih!

Čak i ako imate kolekciju ajlajnera u svim duginim bojama,  svi znamo da se za njima poseže samo povremeno. Za svakodnevno nošenje, suštinski, postoje samo dva favorita: braon ili crni ajlajner. Iako obe nijanse ajlajnera imaju prednosti, ostaje pitanje: u borbi između smeđe i crne olovke za oči, koja pobeđuje?

Ako pitate vizažiste, dobićete klasičan i prilično frustrirajući odgovor: oba, sve zavisi od toga šta želite da postinete. Ali, kako vi da znate kada koji da koristite?

Članak se nastavlja posle reklama

Kada i kako se koristi braon ajlajner?

Smeđe nijanse su i suptilnije od crnih i pomažu da se stvori mekši izgled.  Ako želite prirodan nomakeup izgled, onda je braon olovka vaša najbolja opcija. Takođe, braon je bolja opcija kada prođete četrdeseti rođendan i kada na vašem licu počnu da se javljaju prvi znaci starenja.

Braon ističe najbolje na licu

Iako svako može da nosi bilo koju nijansu olovke za oči, šminkeri kažu da su smeđi tonovi posebno laskavi na ženama svetle kože i hladnog podtona. Žene sa zelenim i sivim očima i one sa veoma svetlom kožom i ružičastim pigmentom trebalo bi da biraju smeđu u dilemi braon ili crni ajlajner.

Postoje podnijanse braon ajlajnera

Sa crnom olovkom za oči, vaše opcije su u suštini ograničene na „crne“ i „crnje“. Ali sa braon ajlajnerom, imate čitav niz nijansi koje možete izabrati. One sa malo više crvene, bronzani, tamno braon… Ako imate zelene oči, na primer, dobro bi bilo da odaberete crvenkasto-braon. Ako su vam oči plave, onda posegnite za nečim toplijim, sa više bakarnih tonova.

Članak se nastavlja posle reklama

Evo nekoliko predloga kako da nosite braon ajlajner:

Članak se nastavlja posle reklama

Ko treba da nosi crni ajlajner?

Svako ko želi da ostavi utisak svojom šminkom!

Dodaje dramu

Od Kleopatre do Elizabet Tejlor, crni ajlajner je učvrstio svoje mesto u istoriji zbog svoje sposobnosti da doda dramu svakom izgledu. Crna olovka za oči je statement šminka. Glamurozniji izgled, poput mačjeg i smokey eye, izgleda najbolje kada se kreira sa crnom olovkom.

Članak se nastavlja posle reklama

Crni ajlajner stoji svima

Za razliku od smeđih tonova, koji se ističu na svetlijim očima i tonovima kože, svako može da koristi crni ajlajner da poboljša svoj izgled. 0Iako su crne obloge prilično monotone, to ne znači da ne možete eksperimentisati sa njima u različitim formatima. Tečne formule su odlične za kreiranje besprekornih grafičkih linija, dok olovke mogu dati mekši izgled.

Evo nekoliko ideja kako da nosite crni ajlajner:

Članak se nastavlja posle reklama
@vincent.ford How to wear black eyeliner day vs night. I used the NARS High Pigment Longwear Eyeliner in Via Veneto Follow me to learn more eyeliner tips #eyeliner #makeup #fyp ♬ Pink Soldiers – Boris Way

A ko može da nosi ajlajner u boji?

Obojeni ajlajner poboljšava boju očiju na način na koji nijedna druga šminka ne može; super je blizu šarenice i ističe nijansu vaših očiju na najlaskaviji način. Specifične boje ajlajnera najbolje ističu određene nijanse očiju, pa ako se pitate koja je boja ajlajnera najbolja za plave ili smeđe oči, mi smo za vas! Otkrijte najbolji ajlajner za vašu boju očiju:
za zelene oči – roze i ljubičasti,
za plave oči – plavi i sivi,
za braon oči – braon i zeleni.

Zaključak: Da li vam treba braon ili crni ajlajner?

Najpre da odlučimo kakav utisak želite da postignete. Ako je to prirodan makeup, onda je izbor braon. A, ako je vaš cilj dramatična šminka, onda birajte crni.
Druga stanica je vaša boja kože i očiju. Iako obe nijanse mogu da izgledaju lepo na svim ženama, trebalo bi da uzmete u obzir kontrast koji stvaraju sa vašim prirodnim osobinama. Ako imate svetle oči i svetlu kožu, crna olovka će izgledati dramatičnije na vama. Ukoliko ste veoma svetle puti i ne želite dramu crne linije, odlučite se za smeđu.
Treće što treba da razmotrite jeste koliko ste vešte sa ajlajnerom. Ako ste početnice, onda je braon bolja opcija za učenje. Crni ajlajner se mnogo teže skida.
Isprobajte oba i vidite šta vam odgovara. I znajte da možete da menjate između njih onoliko često koliko vam srce – i budžet za šminkanje – dozvoljavaju.

Članak se nastavlja posle reklama
Mikkaphoto/gettyimagesplus